Izvor:
08.12.2019 u 07:35
0

OTKRIVAMO! Ko će biti NOVI potpredsednik u SPS-u?

Socijalistička partija Srbije danas će održati sednicu Glavnog odbora, i konačno, posle godinu dana čekanja, izabrati najuže rukovodstvo. U vrhu stranke biće sedam umesto šest potpredsedničkih mesta, a na toj poziciji prvi put će se naći šef poslaničkog kluba SPS Đorđe Milićević.

Mesto potpredsednika zadržaće i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev. Kako je potvrđeno, lider SPS Ivica Dačić spremio je još jednu novinu – svako od potpredsednika dobiće svoja operativna zaduženja.

– Đorđe Milićević će tako biti zadužen za zapad Srbije, Tončev za jug. Izbor Milićevića je ispunjenje Dačićevog obećanja da će u vrh stranke izabrati mlade lavove, a njegovo zalaganje i rad u Skupštini Srbije bilo je jedno od odlučujućih argumenata za novu poziciju. Šef SPS je time hteo da poruči da ceni trud, i da, iako ga nema u sedištu stranke, dobro zna šta se dešava u SPS i koliko ko daje od sebe. Tončev će biti reizabran jer je imao jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima –kaže izvor.

Na mesto potpredsednika će biti reizabran i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji će dobiti Beograd kao svoj resor, ali i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.

– Bajatoviću će , kojem će kako je i očekivano, pripasti Vovodina. Potpredsednik će biti i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, koji će kao zaduženje dobiti centralnu Srbiju, a pod palicom ministarke Slavice Đukić Dejanović biće Forum žena. Potredsednik Žarko Obradović biće zadužen za politička pitanja, a istoričar Predrag Marković za program stranke –navodi naš sagovornik.

Izvor kaže da je ideja Dačića da svako od potpredsednika odgovara za rezultate, što je naročito važno jer predstoje opšti izbori u Srbiji.

– Svi će podnositi izveštaje, i snositi posledice za uspehe ili neuspehe za deo za koji su zaduženi. Niko od dosadašnjih šest potpredsenika, Tončev, Antić, Ružić, Obradović, Dejanović, Bajatović, nije ostao bez funkcije, ali to ne znači da će i sledeći put biti tako. Svako ima svoj zadatak na izborima, i ako ne bude ostvario dobar rezultat, ostaje bez funkcije – kaže naš sagovornik.

Dačić je 22. decembra prošle godine po četvrti put izabran za lidera SPS i od tada socijalisti sa nestrpljenjem očekuju konstituisanje Predsedništva stranke. Sednica Glavnog odbora trebalo je da bude održana prošle nedelje, ali je pomerena za danas.

Izvor: Blic.rs
Foto: twitter/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter