Izvor:
08.12.2019 u 14:37
0

DAČIĆ O POTEZIMA PRIŠTINE: Njima nije stalo do dijaloga i kompromisa!

DAČIĆ I SOCIJALISTI PRELOMILI: Na naredne izbore nećemo ići na zajedničkoj listi sa SNS! (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ponašanje Prištine, navodeći kriviču prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izjavu kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija da ga ne želi za pregovaračkim stolom, pokazatelj da njoj nije stalo do dijaloga i kompromisa.

Ako ovako budu nastavili, nismo optimisti kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine – rekao je uoči početka sednice Glavnog odbora svoje Socijalističke partije Srbije (SPS) Dačić, dodavši da će ponašanje Prištine biti jedna od tema sednice.

Prema njegovim rečima, bez obzira na to što Srbija ima konstruktivan pristup, na osnovu postupaka Prištine može se zaključiti da je reč o jednom "političkom ludilu" i jednostranim aktima koji pokazuju da je Priština najveći faktor nestabilnosti.

To je pokazatelj da njima nije stalo do dijaloga i kompromisa, samo je problem u tome što oni ne shvataju da se situacija veoma promenila – rekao je Dačić i dodao da se danas spoljno-politička pozicija Srbije promenila i poboljšala.

Naveo je da se to može videti i u suretu predsednika Vučića sa brojnim međuarodnim zvaničnicima, a istovremeno je Srbija uradila mnogo i na jačanju svoje pozicije time što je stabilizovala finansijsku situaciju.

Dačić je dodao da je za ovu vladu najvažniji cilj da se sačuvaju mir i stabilnost na KiM, dodajući da zbog toga u Srbiji mora postojati političko jedinstvo i stabilna politička situacija.

To je suština našeg odnosa sa Srpskom naparednom strankom (SNS). Mi delimo iste ciljeve, a to je da Srbija što bolje zaštiti svoje državne i nacionalne interese i ostvari sve preduslove da u jednom dugom peirodu možemo da imamo društveni rast – zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter