Izvor:
10.12.2019 u 12:40
0

VUČIĆ U POSETI GRČKOJ: Dva predsednika o evropskom putu Srbije, Kosovu i sve većem broju grčkih turista! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Atini, a danas se sastao sa šefom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

PREDSEDNIKU SRBIJE PRIZNANJE U ATINI Zlatna medalja čast i podstrek

– Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, Kosovu, o svim problemima s kojima se Grčka suočava i evropskom putu Srbije, o budućnosti kako da tražimo veću podršku Grčke, o problemima koji postoje unutar same EU. Ono što mi je važno jeste da smo videli da imamo mnogo više prostora u zajedničkoj saradnji, pre svega bilateralnoj. Bilateralno, naši odnosi su veoma dobri, da kažem i odlični. Verujem da će i trgovinska razmena da raste, kao što raste razmena usluga. Mi ovde ne govorimo o robi, već samo turističkim uslugama. Potrošimo 464 miliona evra godišnje, pa kad na to dodamo i ono što smo kupili… Ono što bih se pohvalio to je sve veći broj grčkih turista u Srbiji, 72.000 …. To je negde oko 115 hiljada noćenja i nadam se da će ti brojevi biti što veći u budućnosti – rekao je Vučić.

– U svakom slučaju, mi ćemo imati značajnu podršku Grčke na EU putu Srbije, a Grčka uvek može da računa na podršku Srbije. Istovremeno, veruje, da ćemo danas u razgovoru s privrednicima uspeti da omogućimo da veći broj investitora dođe u Srbiju, kao što znamo da su i ovde srpskim investitorima vrata širom otvorena.

Izvor: kurir.rs
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter