Izvor:
12.11.2016 u 02:12
0

Savetnica predsednika Nikolića odbrusila EU komesaru: Poručila mu da gleda svoja posla i bakće se svojom EU, umesto što deli lekcije Srbiji

Savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića Stanislava Pak izjavila je da su u Predsedništvu Srbije "zahvalni" evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu što i "pored svih problema koje ima EU" nalazi vremena da se interesuje za predsedničke izbore u Srbiji.

Pak je to za "Politiku" rekla komentarišući izjavu Hana da se nada da naredni predsednički izbori neće dovesti do zastoja u reformskim naporima i da neće biti praćeni nacionalističkom retorikom.

– Ipak smatramo da on treba da pokaže više entuzijazma oko punopravnog članstva u EU pošto velika većina građana očekuje da Srbija, pored napretka, na tom putu ostvari i bolji život, saradnju sa međunarodnom zajedniciom i održavanje bliskih veza sa Ruskom Federacijom, Kinom, zemljama Afričke unije i širom sveta – navela je Pak.

U Srbiji, dodala je ona, patriotizam ne znači mržnju prema drugima.

– Tokom čitave istorije Srbija je zbog svog patriotizma bila brana Evrope i zato je to danas mala zemlja velikog naroda a mogla je da bude velika zemlja malog naroda – navela je ona.

Na tu činjenicu treba sa bude ponosna čitava Evropa i da je upiše u svoja pravila kao uzor, zaključila je Pak.

Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter