Izvor:
12.12.2019 u 22:47
0

PRVA IZLAZNA ANKETA: Konzervativna stranka premijera Džonsona na putu da osvoji većinu mandata!

Prema prvoj izlaznoj anketi, Konzervativna stranka premijera Borisa Džonsona na putu je da osvoji većinu mandata na izborima koji su večeras završeni u Velikoj Britaniji, što će mu obezbediti mesta u parlamentu koja su mu potrebna za realizaciju Bregzita 31. januara, javlja Rojters.

Prema anketi, Džonsonovi konzervativci osvojiće 368 mandata, dovoljno za "udobnu" većinu u parlamentu sa 650 mesta.

Prognozira se da će laburisti osvojiti 191 mandata, Škotska nacionalna stranka 55 mandata i Liberalne demokrate 13.

Zvanični rezultati biće objavljeni u narednih sedam sati.

ZATVORENA BIRALIŠTA U BRITANIJI: Većina rezultata sutra ujutru!

Na poslednjih pet nacionalnih izbora, samo je jedna izlazna anketa predvidela je pogrešan rezultat – 2015. godine kada se činilo da će Britanija dobiti "obešeni parlament" odnosno manjinsku ili koalicionu vladu, a u stvari su tada konzervativci osvojili većinu, dobivši 14 mesta više nego što su predviđanja pokazala.

Izvor: Tanjug
Foto: theguardian.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter