Izvor:
22.12.2016 u 19:27
0

Dačić poručuje: Vučić je postigao ISTORIJSKI DOGOVOR u Moskvi!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je dogovor koji je u Moskvi finalizovan između premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Rusije Sergeja Šojugua od istorijskog značaja.

Ocenivši da će to "neki sa strane" različito da tumače i komentarišu, on je naglasio da je Srbija sada u prilici da jača odbrambenu moć, te da je ovo bila prilika da se naš odbrambeni potencijal poboljša. "Ovde nije reč o klasičnom kupoprodajnom ugovoru, to je više donacija", napomenuo je šef diplomatije i dodao da Srbija treba da plati prilagođavanje tih sistema, da ih modernizuje, što je daleko od pune cene.

Za Srbiju je, kako je naveo, važno da bude jaka, jer, primetio je, ona nije deo vojnih blokova. "Srbija će nastaviti politiku vojne neutralnosti", poručio je Dačić i naveo da da samo jaka Srbija može da zaštiti svoje nacionalne i državne interese.

Kako je zaključio:"Srbija vodi politiku ne da vodi rat nego da sačuva mir".

Primetio je, međutim, da kad Hrvatska nabavlja oružje "onda kažu da time ne preti nikome i da se sprema za mir". Zbog toga je dobro, šaljivo zaključio, "da se odnosi zadrže na čokoladnom ratu".

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter