Izvor:
22.12.2016 u 23:09
0

Novi direktor policije: Oružje u blizini kuće premijera NIJE slučajno ostavljeno, najopasniji klan u regionu je…

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je da je crnogorski klan najopasniji i najjači u regionu.

On je ocenio da je cilj uvoznog kriminala da osvoji tržište u distribuciji narkotika.

– Srbija za njih predstavlja izazov kao najveće tržište u regionu – rekao je Rebić za beogradski "Nedeljnik".

On ističe da je policija na dobrom putu da reši ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, i da raskrinka sve te organizovane kriminalne grupe koje deluju na području većih gradova u Srbiji.

– Te kriminalne grupe deluju, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, gde imamo uvoz kriminala iz nama susednih republika – rekao je Rebić i ocenio da je svako poređenje sa ubistvima iz devedesetih godina na beogradskim ulicama potpuno neutemeljeno.

Podsetivši da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović objavio rat mafiji, Rebić je naglasio da će njegov najvažniji zadatak na funkciji direktora policije biti rušenje najjačih kriminalnih grupa.

On je istakao da će učiniti sve da realizuje zacrtane ciljeve koje su MUP i ministar Nebojša Stefanović odredili kao prioritete, a to je bespoštedna borba protiv svih vidova kriminala.

Kada je reč o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, Rebić kaže da nije zadovoljan ako se uzme u obzir da ima ubistava i teških krivičnih dela.

– Ali, ako je činjenica da je stopa kriminaliteta u opadanju i da je procenat rasvetljavanja krivičnih dela na prilično dobrom nivou, a kada to kažem, imam na umu uporedne podatke iz zemalja u regionu sa kojima se merimo, onda možemo biti zadovoljni – ocjenjuje Rebić.

On je istakao da je slučaj "Jajinci", kada je pronađena velika količina oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, trenutno najvažniji prioritet u radu MUP-a Srbije.

– Zabrinjavajuće je kada neko neposredno u blizini kuće premijera ostavi toliku količinu naoružanja koja se, siguran sam, tu nije slučajno našla – kaže Rebić.

Imajući u vidu iskustva u proteklih dvadesetak godina i ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, Rebić je rekao da se mora biti obazriv i sa najvećom dozom profesionalnosti pristupiti ovoj situaciji, odnosno ovom događaju.

– MUP je preduzeo mnogo mera i radnji, a s ciljem istrage ne mogu izneti mnogo podataka, ali uveravam javnost da policija najozbiljnije pristupa ovom događaju. Rade se analize, upoređivanja, DNK, izvode se svi dokazi, kao i druge aktivnosti s ciljem rasvetljavanja ove pretnje premijeru – naglasio je Rebić.

Srna
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter