Izvor:
24.12.2016 u 21:17
0

Gužva u centru Beograda: PROTEST VOJSKE i POLICIJE ispred zgrade Vlade!

Ispred Vlade Srbije danas su održana dva skupa, protest Vojnog i Policijskog sindikata, koji traže poboljšanje položaja zaposlenih u MUP i Vojsci, a istovremeno i skup u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida svih ratova i Udruženja boraca ratova od 1990-te Obrenovca koji smatraju da su protesti Vojnog i Policijskog sindikata instruisani i narušavaju ugled srpskog vojnika i policajca.

Na protestu ispred Vlade postavljeni su panoi sa fotografijama na kojima su prikazali teške uslove rada pripadnika policije i vojske, a predsednici Sindikata Vojske Novica Antić i Sindikata policije Veljko Mijailović na vratima zgrade Vlade ostavili su predlog za sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi mu ukazali na tešku situaciju u kojoj se nalaze pripadnici bezbednosnih snaga.

Oni su najavili velike proteste za kraj januara.

– Došli smo da dokažemo i pokažemo da održavamo kontinuitet u protestima. Vlada se oglušava o naše zahteve koji su definisani još decembra prošle godine. Došli smo da upozorimo vladu na obećanja koja su data – rekao je Mijailović koji je negirao da su sindikati protivnici vlade Srbije i da narušavaju borbenu gotovost policije i Vojske.

Mijailović i Antić su izrazili uverenje da premijer Srbije nije upoznat sa pravim stanjem u policiji i Vojsci, a Antić je kazao da zahtevi nisu usmereni na to da se povećaju plate, već poštuje zakon.

Ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova Udruženje ratnih vojnih invalida svih ratova opštine Obrenovac i Udruženje boraca ratova od 1990.godine opštine Obrenovac organizovali su miting na kojem su kritikovali sindikate i ukazali na napore koje Vlada ulaže u modernizaciji Vojske i policije.

Saša Dujović iz Saveza boračkih organizacija Srbije rekao je, da su došli "na poziv vojnog sindikata koji je organizovao nekakvu izložbu, da vide zbog čega su nezadovoljni i čime izlaze pred Vladu“:

– Ključ svega zbog čega smo ovde je deo saopštenja vojnog sindikata u kojem su veteranske grupe optužene da su spremne na krvoproliće na ulicama Beogarda.

Došli smo da pokažemo da smo branili državu i ne želimo nikakvo krvoproliće. S obzirom da se bore za svoje dnevnice, mi smatramo da srpski vojnik ne sme da štrajkuje, već brani državu i da ovo što sada rade jeste šarada instruisana s nečije strane i vređan srpskog vojnika“, kazao je on.

Dujović je istakao da se očigledno i smišljeno ide na rušenje ugleda vojnika.

– Sve ono što Vlada radi, a radi na poboljšanju uslova Vojske i borbene gotovosti Srbije ima našu podršku, jer ide u pravcu boljeg i sigurnijeg zivota i odbrane naroda. Ono što radi vojni sindikat urušava sve to – naglasio je on.

Dujović smatra da je delovanje sindikata pod nečijim uputstvima, dodajući NATO-a, što nije u korist vojnika.

Upitao je vojni sindikat da li bi voleo više da je premijer seo u F16 ili u MIG, te poručio da vojska ne može da štrajkuje, i da ovo što sindikat radi jeste jedan vid štrajka i ozbiljnog protesta, koji predstavlja urušavanja borbene gotovosti Vojske.

Učesnici protesta ispred zgrade Ministarstva inostranih poslova nosili su panoe sa ruskim MIG-ovima koje je Srbija dobila od Rusije, kao i druge oprema kojom se modernizuje srpska vojska.

Za vreme trajanja oba skupa kao i nakon njihovog završetka i razilaženja učesnika nije bilo incidenata

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter