Izvor:
26.12.2016 u 18:14
0

Biće nas znatno više: Formiran Savet za populacionu politiku!

Vlada Srbije formirala je danas Savet za populacionu politiku, sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, a u čijem sastavu su predstavnici svih institucija i ministarstava koji se bave ili mogu doprineti rešavanju demografskih pitanja.

Savet će se baviti pronatalitetnom politikom, migracijama i kvalitetom života građana, kako bi nas bilo što više – objasnila je ministarka Slavica Ðukić Dejanović, zadužena u vladi za populaciona pitanja, koja će biti zamenica predsednika Saveta.

U sastavu Saveta biće predsednik SANU Vlada Kostić, ministri zdravlja, prosvete, rada i socijalne politike, državne uprave i lokalne samouprave i niza drugih institucija.

Pripreme za formiranje Saveta pratile su kontroverze i nesporazumi po pitanju njegovih ciljeva, pošto je u medijima pogrešno najavljen kao telo koje će se boriti protiv abortusa.

Ideja je, kako je objasnila Ðukić Dejanović, da se radi na populacionoj politici, bez bilo kakvog zadiranja u osnovna, ustavom garantovana prava žena na izbor.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter