Izvor:
26.12.2016 u 19:32
0

Nikolić u godišnjem obraćanju javnosti: Do Božića ću saopštiti da li se kandidujem za predsednika!

U godišnjem obraćanju javnosti, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da će do Božića saopštiti da li će se ponovo kandidovati za predsednika Srbije, na izborima koji slede na proleće. On je na novogodišnjoj konferenciji za novinare izjavio da nije pravio neprijatelje ni suprarnike, ali da je i pored toga on, njegova porodica i saradnici, napadani u medijima.

Samo u prošloj godini bio sam napadan u više od 500 tekstova, a za pet godina više od 5.000 – rekao je Nikolić i naveo da ga to ne sprečava da radi svoj posao i dalje.

Ako se dogovorimo tako će i biti. Mislim da je vreme da vas do Božića obavestim o svojoj konačnoj odluci. Nisam neskroman, ali Srbiji je potreban ovakav predsednik – rekao je Nikolić.

Zamislite Srbiju da Vučić i ja ne sarađujemo

Ne može se desiti da ne dobijem podršku Vučića, uveren je predsednik Srbije Tomislav NIkolić.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije, Nikolić je rekao da će obavestiti javnost o eventulanom ponovnoj kandidaturi za predsednika države do Božića, a upitan očekuje li u slučaju da se kandiduje podršku Vučića, primetio je:

Zamislite Srbiju da Vučić i ja ne sarađujemo”. Nakon toga je poručio: “Sve će se rešiti u prvom krugu i neće biti drugog”.

Premijer da odluči o parlamentarnim izborima Nikolić je ocenio da predsednik Vlade treba da odluči da li će biti parlamentarnih izbora ili ne.

Upitan da li sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovara o parlamentarnim izborima, kao i koji je njegov stav o tome, Nikolić je kazao da o parlamentarnim izborima odlučuju stranke, odnosno direktno premijer.

Od premijera zavisi hoće li vlada postojati ili neće. Druga većina ne može da se sastavi. Aleksandar Vučić je taj koji procenjuje šta je uradio i da li je potrebna podrška građana za nove poteze – objasnio je on.

Tanjug/Telegraf
Foto:gazetafjala.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter