Izvor:
28.12.2016 u 01:45
0

Odbor za kontrolu utvrdio: VOA postupa u skladu sa zakonom i procedurama!

Delegacija Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti danas je bila u nadzornoj poseti Direkciji Vojnoobaveštajne agencije, gde je informisana o aktivnostima koje VOA preduzima, kao što su prikupljanje, analiza, procena, zaštita i dostavljanje podataka i informacija o potencijalnim i realnim opasnostima.

To je za Tanjug izjavio predsednik tog skupštinskog tela Igor Bečić koji kaže da su članovi delegacije odbora izvršili nadzor nad zakonitošću rada Direkcije VOA i ostvarili neposredan uvid u dokumentaciju koja se odnosi na primenu posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka iz nadležnosti te agencije.

Kako je naveo, delegacija odbora ustanovila je da VOA postupa u skladu sa delokrugom rada i zakonom propisanim procedurama, a pozitivno je ocenila rad pripadnika te agencije.

Bečić navodi da su rukovodioci pojedinih organizacionih jedinica VOA upoznali članove delegacije odbora sa načinom i metodologijom rada kao i sa dokumentacijom i procedurama primene posebnih postupaka i mera.

Prema njegovim rečima, članovima delegacije bio je omogućen pristup i razgovor sa pripadnicima organizacione jedinice VOA koja u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja prikuplja podatke iz javnih izvora.

Naveo je i da su pripadnici VOA tokom nadzora aktivno učestvovali i pružili iscrpna obrazloženja i odgovore na pitanja koja su postavljali.

Članovi odbora ocenili su da VOA prati bezbednosnu situaciju i reaguje shodno ovlašćenjima koje ima na osnovu zakona, a pozdravili su aktivnosti u vezi sa velikim prilivom izbeglica, suprotstavljanjem terorizmu, kao i ostvarivanjem saradnje i razmenom informacija sa službama bezbednosti stranih zemalja.

Bečić kaže da obaveštajna saradnja sa bezbednosnim strukturama drugih zemalja svakako doprinosi iznalaženju adekvatnih odgovora za svaku buduću situaciju koja nas može zadesiti.

U delegaciji odbora, koju je predvodio Bečić, bili su i članovi tog skupštinskog tela Dragan Šormaz, Vladimir Đukanović, Marija Obradović, Meho Omerović i Zvonimir Đokić, zamenik člana Odbora.

Posetom VOA, kaže Bečić, zaokružen je ciklus nadzornih poseta direkcijama službi bezbednosti, a u narednom periodu odbor će nastaviti aktivan nadzor nad radom službi bezbednosti u cilju povećanja efikasnosti rada službi bezbednosti.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter