Izvor:
28.12.2016 u 17:26
0

Han: Za zemlje zapadnog Balkana KONKRETNA PERSPEKTIVA za članstvo u EU, Turska na čekanju!

Evropski komsar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han ističe da zemlje zapadnog Balkana imaju konkretnu perspektivu na članstvo u EU.

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir", na pitanje da li rasprava o EU ima negativne posledice po približavanje zemalja zapadnog Balkana, odgovorio da to nije nikako slučaj.

Za Tursku imamo mandat za pregovore sa otvorenim ishodom. Za zemlje zapadnog Balkana postoji konkretna perpsketiva za članstvo u EU – podvukao je Han.

Kada je reč o opasnosti radikalnog islamizma i terorizma u Evropi, on je kazao da je stari kontinent suočen sa potpuno novom strukturom pretnje.

Ranije su ciljevi napada bile poznate ličnosti, a danas svi mogu biti pogođeni. U EU, i izvan nje, mora biti intenzivirana i poboljšana saradnja i razmena podataka – naglasio je Han.

Evropska komisija, kako je podsetio, je predala nekolicinu predloga za efikasniju borbu protiv terorizma.

Važna je i prevencija. Što je bilja ekonomska situacija, što više mladih imaju perspektivu u svojim zemljama porekla to su manje podložni radikalnom razvoju. Na tome radim u okviru evropske susedske politike. Nedavno dogovoreno partnerstvo u vezi migracije se bavim tim problemom – objasnio je Han.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter