Izvor:
28.12.2016 u 23:32
0

,,Sačekao sam novo vreme i ljude“: Evo kada Bogoljub Karić STIŽE U SRBIJU!

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o pritvoru i naložio povlačenje poternice koja je pre 11 godina raspisana za Bogoljubom Karićem, pošto je tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istrage vođene protiv njega.

Na slobodi je bio i do sada, a u subotu će slobodno doći nazad u Srbiju, kako kaže, na svadbu ćerke Danice. Odluke Specijalnog suda i Tužilaštva za organizovani kriminal o ukidanju rešenja o pritvoru i poternice za njim smatra logičnim, a ceo sudski proces koji se vodio protiv njega vidi kao politički progon.

– Šta očekivati posle upada kordona policije koju je Koštuničina vlada poslala i civila u fantomkama? Oni su uleteli u sve, od Mobtela, banke, osiguranja, BK televizije, bilo je razbijanja kompjutera, oduzimanja opreme i ostalog. To se desilo tri meseca nakon što je Pokret snaga Srbije osvojio 20 odsto glasova. Potpuno je bilo jasno da treba da se oduzmu te kompanije, da se Bogoljub protera, ali da se pre toga uhapsi i privede – kaže Karić za B92.

Kako kaže, poslušao je "određene službe" i napustio je zemlju.

– Da sačekam novo vreme, nove ljude, gde će pravde biti. Očekivao sam ovakav rezultat. Bilo je jasno da je u pitanju čisto politički pokrenuta akcija oduzimanja svih mojih kompanija i moje političke likvidacije – rekao je Karić.

Ministarka pravde Nela Kuburović ne želi da komentariše odluke suda i tužilaštva.

– Ono što je bitno je da je Tužilaštvo donelo tu odluku o obustavi postupka i da svi moramo da je poštujemo, slagali se sa njom ili ne. Od mene kao ministra pravde svakako ne možete da očekujete da komentarišem bilo koju, niti sudsku, niti tužilačku odluku. Kao građanin ili pravnik mogu sa nečim da se složim ili ne, ali naravno to mišljenje ću zadržati za sebe, a kao ministar pravde poštujem odluku tužilaštva, koje je samostalan organ i verujem da je Tužilaštvo donelo odluku na osnovu dokaza – kaže ministarka.

U medijima se pojavila informacija da je ministarka Kuburović posle odluka pravosudnih organa imala neprijatan razgovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koji joj je povišenim tonom rekao da ne može da veruje da protiv Karića, ali ni protiv Mlađana Dinkića nije bilo dokaza.

– Stvar je interpretacije i da li je neko temperamentniji u razgovoru ili ne, ali ne vidim problem i da je neko povisio ton. Odrasli smo ljudi i razgovaramo o onome sa čime se suočavmo svaki dan, tako da i ako je bilo temperamentnijeg ponašanja ja ne vidim u tome nikakav problem – kaže ministarka.

Članovima porodice Karić, posle obustavljanja istrage, biće vraćena oduzeta imovina. Radi se o dva automobila, skupocenom ferariju i i fijatu 500 L. Istovremeno, postupak za privremeno oduzimanje više nekretnina nikada nije dobio epilog na sudu.

B92
Foto: Instagram/bogoljubkaric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter