Izvor:
13.01.2017 u 16:44
0

Dodik poručuje: U SAD bii lakše ušao pripadnik Al kaide nego JA!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji još nije dobio ni redovnu vizu za odlazak u SAD na inauguraciju predsednika Donalda Trampa kaže da je verovatno pripadniku Al kaide lakše ući u Ameriku, nego njemu.

Prethodno Ambasada SAD u Sarajevu odbila je zahtev Dodika za dobijanje diplomatske vize.

Dodik je, naime, precizirao da još nije dobio vizu za odlazak u SAD i da ga niko ništa nije obavijestio, te da ne zna da li je ili nije odbijen njegov zahtev za dobijanje vize.

"Uglavnom, suviše je kratko vreme da bih sada potvrdio avionske karte, da ih uplatim, da rezervišem hotel. Ide još ljudi sa mnom, to nije mali novac. Nisam mogao da prihvatim da se to sve plati sa neizvesnošću dobijanja vize i da, sa druge strane, zbog toga trpi budžet Republike Srpske. Sad mi je žao što sam uopšte podnio zahtev za vizu", rekao je Dodik za banjalučke Nezavisne novine.

On je izrazio uverenje da će s novom administracijom imati bolji kontakt.

"Što se tiče ovog trenutka, nisam hteo da trgujem s interesima Republike Srpske, i to nekima u Ambasadi SAD u Sarajevu nije odgovaralo, i zato sam 15 dana čekao vizu, što je neverovatno. Verovatno je nekom pripadniku Al kaide lakše ući u Ameriku, nego meni", istakao je Dodik.

Dodik je obavijestio organizatore svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da je, nažalost, morao da otkaže najavljeni dolazak u Vašington, jer još nije dobio vizu za ulazak u SAD.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter