Izvor:
13.01.2017 u 23:23
0

Dačić oštro osudio provokacije iz Prištine: Velikoalbanska politika je najveća pretnja za stabilnost u regionu!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio najnoviju provokaciju iz Prištine kada je takozvani premijer Kosova Isa Mustafa saopštio posle razgovora sa delegacijom iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da je primio predstavnike "iz tri opštine Istočnog Kosova".

– To je najotvoreniji dokaz velikoalbanske politike koja predstavlja najveću opasnost za stabilnost u regionu. Zašto sada ćute povodom ovoga svetski i evropski zvaničnici, koji su ovih dana bili prezauzeti brigom za ratnog zločinca Haradinaja? Da li bi ćutali i kada bi neko iz Beograda rekao za Banjaluku da je zapadna Srbija? – rekao je Dačić.

Srbija ulaže velike napore da se sačuva mir i stabilnost u regionu, ali "licemerje i dvostruke standarde Srbija više trpeti ne može i neće", istakao je on, navodi se u saopštenju MSP.

Prištinski mediji preneli su juče saopštenje kancelarije za medije Ise Mustafe u kojem se navodi da se Mustafa sastao sa "predstavnicima opština na istoku Kosova – Preševo, Medveđa i Bujanovac".

Tanjug
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter