Izvor:
18.01.2017 u 19:45
0

Vučić na Rojtersovom forumu: Mir i stabilnost prioritet VLADE SRBIJE!

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas sa Rojtersovog "Global Markets" foruma, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da su mir i stabilnost glavni ciljevi Vlade Srbije.

U turbulentnoj atmosferi u svetu nije lako održati stabilnost na Balkanu, ali Srbija ulaže mnogo napora u svoj najvažniji cilj – da održi mir i stabilnost u regionu, rekao je srpski premijer, odgovarajući na pitanja koja su se mahom odnosila na ekonomske reforme njegove vlade, planove Srbije i situaciju u regionu.

Poručio je da Srbija ostaje posvećena pridruživanju Evropskoj uniji, te da veruje da Zapadni Balkan može da bude pokretačka snaga ekonomskog razvoja Evrope.

"Svi znamo da Zapadni Balkan može da bude pokretačka stnacga za evropski ekonomski razvoj i da možemo da postignemo mnogo, samo ako se držimo zajedno i ako očuvamo stabilnost", rekao je Vučić, a prenosi Rojters.

Premijer je na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima rekao da još nije doneo odluku i da je u Davosu da bi rešio važnija pitanja za Srbiju i srpski narod.

Na Rojtersovom forumu posvećenom globalnim tržištima, Vučić je rekao da će Srbija učiniti sve da ubedi investitore da neće ponavljati greške iz prošlosti i da će gledati u budućnost, što znači ekonomsku i političku saradnju između suseda, a ne sukobe i rat.

Na pitanje kako je srpski narod doživeo Bregzit i nedavne izbore u Americi, Vučić kaže da su Srbi po pitanju Bregzita podeljeni, kao i Britanci, a da je više od 90 odsto građana bilo "ushićeno" zbog Trampove pobede, najviše zbog toga što smatraju da je SAD bila pristrasna tokom sukoba na Balkanu.

Govoreći o evropskim integracijama, Vučić je rekao da će Srbija uraditi svoj deo posla – kreirati bolje ekonomsko okruženje, na čemu je do sada dosta urađeno, te da će se starati o vladavini prava i ubuduće.

"A onda je sve na zemljama članicama EU", naglasio je Vučić. Vučić je, govoreći o migrantskoj krizi, rekao da trenutno na teritoriji Srbije boravi 9.200 migrantata.

On je naveo da su nadležni organi juče ubedili 300 migranta, koji su danima boravili u centru Beograda, da pređu u prihvatne centre i prihvate lekarsku negu, hranu, smeštaj…

"Ponosan sam zbog toga i zadovoljan sam. Nastavićemo da ih odvodimo u prihvatne centre, a kada prođe zima, onda mogu da idu gde god požele", rekao je Vučić.

Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter