Izvor:
19.01.2017 u 18:03
0

Haradinajev čovek sprema haos: Albanci hoće DA ZAPALE jug centralne Srbije?!

Sprema li se nova bura, ovog puta na jugu Srbije?!

Naime, još pre nekoliko dana je Faton Klinak, predsednik udruženja veterana OVK, rekao za lokalne kosovske medije da „ukoliko se ne reši pitanje Albanaca na istočnom Kosovu (jug Srbije), nije isključena mogućnost izbijanja novog oružanog konflikta“.

Ko je Šefket Musliu

1998-1999. Kao član OVK bio je aktivan u „Crnim orlovima” Ramuša Haradinaja 1999-2001. Boravio na jugu Srbije, postao komandant OVPMB-a 2001. Prešao u Gnjilane 2002. SAD ga stavile na crnu listu 2003. Uhapšen od strane Kfora, osuđen na deset godina zatvora 2011. Izašao iz zatvora

Kako „Alo!” saznaje, datum koji bi pogotovo mogao da bude kritičan jeste 26. januar, kada se pripadnici OVPMB-a (Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca) spremaju da obeleže godišnjicu (2001) kada su se prvi put pojavili u javnosti s pomenutim oznakama, a iza svega toga stoji nekadašnji komandant ove terorističke organizacije Šefket Musliu, bliski saradnik Ramuša Haradinaja. Podsećanja radi, Musliu je bio uhapšen na Kosmetu 2003. od strane Kfora i bio je iza rešetaka do 2011, kada je pušten na slobodu i od tada važi za čoveka koji „obavlja prljave poslove za Haradinaja”.

– On se trenutno nalazi na KiM, gde je izuzetno aktivan u organizovanju nekadašnih pripadnika terorističkih organizacija, pogotovo posle hapšenja Haradinaja, s kojim je u konstantnom kontaktu. Uskoro sledi godišnjica, kada postoji realna opasnost da pokušaju da isprovociraju srpske snage bezbednosti na jugu Srbije kako bi izazvali ozbiljniji incident – upozorava izvor „Alo!” iz bezbednosnih struktura.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije, za „Alo!” objašnjava da opasnost od mogućih incidenata postoji.

– Primetno je u poslednje vreme da su se aktivirali bivši pripadnici OVK sa područja Gnjilana i da prete izazivanjem sukoba, i to pre svega preko društvenih mreža. Prvo im je povod bio Haradinaj, ali vidi se želja da se izazove incident, mada im je manevarski prostor sužen jer je situacija na jugu pod kontrolom – navodi Drecun.

NATO: ROSU može i na sever KiM

Izvori u sedištu NATO u Briselu saopštili su da „Briselski sporazum iz 2013. godine, na koji se poziva Srbija, ne obuhvata policijske snage Kosova“, i naveli da „kosovske vlasti ne moraju od Kfora da traže odobrenje za upućivanje svojih policijskih snaga širom Kosova“. To su agenciji Beta u Briselu preneli zvaničnici NATO na pitanje da li su vlasti u Prištini morale prethodno da traže saglasnost Kfora za slanje specijalnih snaga kosovske policije ROSU s ciljem da zaustave voz koji je išao iz Srbije.

Alo
Foto: Twitter/ItaliaNEWS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter