Izvor:
22.01.2017 u 21:02
0

Predsednik Nikolić otvoreno ALBANCIMA: Poštovanje sporazuma je USLOV za mir!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da će Srbija insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju.

"Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost svih stanovnika Kosova i Metohije", rekao je Nikolić za Sputnjik.

On je to izjavio komentarišući današnju najavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će na pregovorima sa Prištinom u Briselu u utorak Beograd predstavljati i predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da Srbija želi da nastavi dijalog i da ga neće prva prekinuti.

"Želimo mir i mi ga nećemo prvi ugroziti", zakljucio je srpski predsednik, prenosi Sputnjik.

Premijer Vučić najavio je ranije danas na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da će u utorak u večernjim časovima biti nastavljen dijalog s Prištinom u Briselu.

Na sastanak će ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić, dodao je premijer, navodeći da veruje da će prištinska strana dovesti svoje najviše predstavnike.

Tanjug.rs
Foto:Twitter/Šumadinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter