Izvor:
29.01.2017 u 17:38
0

Premijer Vučić se obratio Nišlijama: Cumtobel stiže u Niš!

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas Nišlijama povodom dolaska jednog od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijske kompanije "Cumtobel" u Srbiju.

"Kao predsednik Vlade Srbije, danas sam posebno srećan, naročito zbog onoga što sam obećao prilikom sedmodnevnog boravka u Nišu, a to je da jedan od najboljih proizvođača inovativnih rasvetnih sistema, austrijska kompanija "Cumtobel", definitivno dolazi u Srbiju. Ovo je 27. januara potvrdio Nadzorni odbor kompanije, a svetski mediji, poput "Rojtersa" i "Blumberga", objavili su ovu odluku na svojim servisima" naveo je Vučić u pismu.

Na dolasku ove kompanije radili smo dugo i predano i danas moram da budem radostan jer se ova kompanija, koju svi zovu još i „Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete“, odlučila da svoju novu veliku fabriku izgradi u Nišu i u ovaj izuzetno važan srpski centar investira 30 miliona evra, doda je premijer

"Voleo bih da razumete koliko je teško dovesti jednog ovakvog igrača ne samo da investira i otvori proizvodnju, već da bude motor razvoja, prenosilac najsavremenijih tehnologija, pokretač inovacija, ozbiljan partner univerzitetima," rekao je on.

On je naveo da kada je prvi put upoznoa direktora ove kompanije Ulriha Šumahera pre tačno godinu dana i četiri meseca, ovakav ishod nismo ni sanjali. Ali, vreme je pokazalo da smo korak po korak gradili poverenje jedne od vodećih inovativnih kompanija i ubedili ih da Srbija jeste pravo mesto za njih, kaže premijer.

"Počelo je otvaranjem "Cumtobel" dizajn i projektnog centra, koji je iz Poljske prebačen kod nas, i zapošljavanjem mladih inženjera i dizajnera koji su ovde u Beogradu radili na projektima kompanije "Cumtobel" širom Evrope. I ovim mladim ljudima smo zahvalni jer su oni svojim darom, posvećenošću i kreativnošću slali jasnu poruku da Srbija jeste pravo mesto," ukazao je premijer.

Odmah zatim, kako to kod ozbiljnih Austrijanaca inače i funkcioniše, rešili su da se uvere da će sutra imati dobre dobavljače i partnere među našim firmama.

"Zajedno smo obišli više od sto kompanija i izabrali one koje ispunjavaju njihove visoke standarde. U celom ovom procesu donirali su "pametno ulično osvetljenje" u po dve ulice u Nišu i Beogradu.Sve ovo jeste bio deo puta stvaranja poverenja u Srbiju." kaže premijer.

"Cumtobel", kako je naveo, ima fabrike u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, na Novom Zelandu, u Australiji, SAD i Kini, a danas naši inženjeri, naši radnici, naši mladi inovatori postaju članovi ove velike porodice, zaključio je Vučić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter