Izvor:
05.02.2017 u 06:51
0

Dačić UPOZORAVA: Predstoji nam OGROMNA OPASNOST da Srbija postane ŽRTVA sebičnih interesa drugih!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbiji preti opasnost da postane žrtva nejedinstvene politike Evropske unije (EU) prema migrantskoj krizi.

Dačić je rekao, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom češke diplomatije Lubomirom Zaoralekom u Vladi Srbije, da je od početka migrantske krize kroz našu zemlju prošlo blizu milion izbeglica!

– Suočeni smo s time da Evropska unije očigledno nema jedinstvenu politiku i da smo mi veoma često u opasnosti da budemo žrtve te nejedinstvene politike, odnosno pojedinih separatnih poteza pojedinih država – naveo je on.

Šef srpske diplomatije je rekao da je u poslednjih godinu dana došlo do velike strukturne promene među migrantima i da sada tek oko 10 procenata čine migranti iz Sirije, dok su ostali ekonomski migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka, Irana.

Prema njegovim rečima, Srbija će imati veliki problem ukoliko ponovo dođe do velike migrantske krize, a Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Austrija zatvore svoje granice.

On je naveo da se u Srbiji trenutno nalazi oko 8.000 migranata.

– Nemamo dovoljno kapaciteta i već postoje problemi, tako da apelujemo i na međunarodne organizacije, EU i druge koji se bave rešavanjem tog pitanja da pomognu u rešavanju migrantske krize – rekao je Dačić.

Najveći izazov, kako je naveo, je nerešen problem između EU i Turske za koji ne znamo kako će se na kraju završiti, odnosno da li će dva miliona migranata koji se trenutno nalaze u Turskoj krenuti ka Evropi.

Beta
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter