Izvor:
06.02.2017 u 18:35
0

Vučić – RUŠENJE ZIDA SAČUVALO MIR: Hoće ZSO kao nevladinu organizaciju, koja PUŠTA gramofonske PLOČE!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je o zidu u Kosovskoj Mitrovici postignut isti dogovor 8. decembra kao ovaj koji je sada primenjen i dodao da sutra počinje izgradnja kompleksa sa svim detaljima koji su potrebni Srbima u severnoj Mitrovici i koji će sačuvati mir.

On je, međutim, istakao da je taj dogovor postignut još 8. decembra i da je isto to dogovoreno i u Briselu, dodajući da "ne zna šta su želeli u narednim danima".

"Ne mogu to da razumem i još se pitam o čemu se radi i da li je neko hteo drugo nešto da uradi", rekao je Vučić i poručio onima koji govore da su Srbi popustljivi, da svoje junaštvo pokažu na delu, umesto što ne znaju ime nijednog sela na Kosovu.

"Sačuvali smo mir, a Srbi imaju sve što su želeli, zaštitu u Ulici kralja Petra. Ali me buni i čudi što nisam dobio odgovore, zašto to one večeri u Briselu nije završeno kad je potpunosti sve isto", rekao je Vučić.

"Jeste li zato podmićivali srpske poslanike i hteli da ih odvojite od Begrada. Ne preporučujem tu rabotu, jer nećete moći da pobedite u tome", upitao je Vučić Albance.

On je dodao da još nije čuo ko je odgovoran za kršenje dogovorenih pravila u Briselu, ističući da Srbija svakako nije kriva, te dodao da još čeka da mu neko u EU kaže da je bilo šta slagao kad je govorio o dešavanjima posle sastanka u Briselu.

Premijer je odgovorio na predlog Rorbahera, da ne želi da komentariše pokušaje za traženje drugih rešenja, kao što jer razmena teritorija, jer država ima Ustav koji jasno govori o teritorijalnom integritetu.

"Oni hoće da naprave Zajednicu srpskih opština kao nevladinu organizaciju koja će da pušta gramofonske ploče. Zato su hteli da izbace Beograd i da izvrgnu ruglu sve što je postignuto pre četiri godine", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Twitter/DDNewsLive

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter