Izvor:
06.02.2017 u 19:45
0

Vučić: Izvršićemo pritisak da se ZAVRŠE RADOVI na Koridoru 10

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će država izvršiti pritisak na dve firme na Koridoru 10 kako bi se rešili problemi na njihovim deonicama.

Vučić je rekao da je neophodno voditi računa o interesu države i građana, a da će vlada izvršiti pritisak da se radovi završe. Reč je o grčkoj firmi Aktor na istočnom kraku Koridora 10 i bugarskoj "Consortium Alliance X" koja gradi tunel Predejane.

Vučić je na konferenciji za novinare, posle skupa o dualnom obrazovanju u PKS-u, na pitanje šta je problem sa firmama koje rade na Koridoru 10, pošto se posle problema sa grčkom kompanijom pojavio i problem sa bugarskom firmom na tunelu Predejana, pošto radnici koji rade za tu firmu protestuju jer nisu poštovani njihovi ugovori, ukazao da se radi o firmi koja je pobedila na tenderu koji je održan mnogo pre formiranja ove vlade.

"Problem je kako ćemo da odlučujemo šta će bugarska kompanija koja treba da plati nešto ili neće. Naše je da guramo i pritiskamo, da gledamo da se dobije što je moguće vsise i da se brže završe stvari. Naravno da gledate da zaštitite svoje radnike, a to ćemo raditi", istakao je Vučić.

On je naveo da će, ako se raskine ugovor, bugarska firma tužiti našu državu koja će morati da vrati više para nego što su vredeli radovi.


Takođe, dodao je, ako ne raskinemo ugovor suočićemo se sa problemima, ali nekako će se ići napred i biće sve završeno. Kazao je, da je problem i sa našim projektantima, tenderskim procedurama i načinom na koji se to radilo, "jer su svi očekivali da od svake deonice dobiju nešto keša ili plate neke zaostale obaveze". Ima još mnogo problema i nigde ne ide ništa glatko, naveo je.

"Ne možete da radite velike poslove da stvari idu jednostavno. Zašto u Srbiji 50 godina ništa od autoputeva nije završavano? Zato što upravo ništa ne ide glatko", rekao je i dodao da će država vršiti pritisak da se stvari završavaju u korist građana.

Problema ima na dnevnom nivou, naveo je, dodajući da ne bi da priča o prugama, ledolomcima, o tenkovima koji su dati u staro gvožđe…

"Ništa nema novo, niti je nešto posebno drugačije osim što je neko sada umislio da se tu ne znam šta dogodilo zbog izveštaja Zorane Mihajlović", objasnio je Vučić dodajući da ne želi dalje da komentariše.

Tanjug
Foto: Twitter/GradonacelnikLe/ The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter