Izvor:
09.02.2017 u 22:53
0

Skandal u Francuskoj: HARADINAJA U SUDU POZDRAVILI SA MAJICAMA VELIKE ALBANIJE, ODLOŽENA ODLUKA O IZRUČENJU!

Pred Apelacionim sudom u francuskom gradu Kolmaru počela je javna rasprava povodom zahteva Srbije za izručenje predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

U sudnici u kojoj se održava rasprava prisustvuje veliki broj pristalica Haradinaja među kojima ima i onih koji nose majcu sa simbolima "Velike Albanije". Sud je juče odložio odluku o izručenju za 2. mart.

Sa Haradinajom u sudnicu je došao i njegov advokat Arian Koci, koji je kako prenosi Indeks online, pred početak rasprave izrazio uverenje da će zahtev Srbije biti odbačen, te da će Haradinaj uskoro moći da se vrati na Kosovo.

Koci je dodao da očekuje da će ovo biti poslednja rasprava pred sudom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da su naši pravosudni organi podneli svu potrebnu dokumentaciju kako bi francuski sud mogao da postupi po zahtevu Srbije.

– Tužilaštvo i pravosudni organi Srbije godinama su ozbiljno radili na građenju predmeta na osnovu kojih danas, i nakon što je Haški trinunal u skandaloznom postupku oslobodio mnoge od odgovornih za zločine nad Srbima, ima materijala za nova suđenja na osnovu novih dokaza, iako su teroristi ubili i uklonili mnoge svedoke u prethodnom periodu – izjavio je Ðurić za "b92".

Happytv.rs
Twitter/ItaliaNEWS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter