Izvor:
12.02.2017 u 02:42
0

DAČIĆ PORUČIO: Haradinaj otvoreno preti novim ratom, Srbija čeka izručenje!

Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je suvišno komentarisati besmislene izjave Ramuša Haradinaja koji je osumnjičen za najteže ratne zločine i da Beograd očekuje da on bude izručen Srbiji po poternici naših pravosudnih organa.

"Čekamo izručenje Haradinaja. To je ujedno i novi test za Evropu i za pravosudni sistem Francuske. Jer, do sada, niko od albanskih terorista nije odgovarao ni u Haškom tribunalu, a mnogi svedoci protiv njih masovno su nestajali", rekao je Dačić za Sputnjik povodom izjave Haradinaja da bi Priština trebalo da podigne poternicu za njim, kao i za premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Srpski ministar inostranih poslova kaže i da je od nove Haradinajeve izjave "opasnija ona koju je izrekao pre par dana, kada je zapretio da će Srbija proći kao 1999. godine“.

"Znači, Haradinaj otvoreno preti novim ratom pred očima celokupne Evrope", zaključio je Dačić.

Ramuš Haradinaj, lider bivše OVK, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na KIM 1998. i 1999. godine, izjavio je danas da bi Priština trebalo da uvede recipročne mere Beogradu kada su u pitanju poternice.

"Oni imaju poternice, pa bi trebalo i mi. Vučić ispunjava kriterijume da se za njim izda poternica. Dačić, takođe", rekao je Haradinaj, preneo je prištinski RTV21.

tanjug.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter