Izvor:
13.02.2017 u 19:58
0

Dan D: VUČIĆ SUTRA ODLUČUJE KOGA ĆE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vucic-nikolic.jpg?m=1472576725

Srpska napredna stranka trebalo bi sutra da odluči koga će kandidovati za predsednika Srbije. Analitičari kažu da su moguća tri scenarija: da se kandiduje Aleksandar Vučić, da SNS predloži Tomislava Nikolića ili da kandidat ne budu ni Vučić ni Nikolić već "neko treći".

Ukoliko se kandiduje na predsedničkim izborima, Vučić će postati šef države već u prvom krugu, ali analitičari ističu da to donosi izazove, kako u upravljanju strankom tako i vladom.

Bojan Klačar iz Cesida smatra da je za SNS najbolje da Vučić izađe na crtu protivkandidatima.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Vucic-02.jpg?m=1466672828

– Vučić će kao predsednički kandidat napraviti kratkoročno odličan rezultat, povećati politički kapital SNS-u i rešiti mnoge probleme stranke do sledećih parlamentarnih izbora. Međutim, da bi do toga došlo, morao bi i Nikolić da bude zadovoljan – objašnjava Klačar.

Nikolić ne može sa sigurnošću doneti SNS-u pobedu ni u drugom krugu, ali zato može debelo naplatiti prethodne zasluge i trenutno dobru pregovaračku poziciju sa Vučićem, tvrde analitičari. Naime, Nikolić je najzaslužniji što je SNS došao na vlast 2012, pošto je pobedom nad Tadićem najavio političke promene.

– Nikolić sigurno neće pobediti u prvom krugu, a pitanje je da li će to ostvariti i u drugom, zato što nema potpunu podršku vladajuće koalicije. Dačić je izjavio da ga neće podržati za predsednika, a ne treba zaboraviti da je SPS druga politička stranka po snazi. Mnogo toga zavisi i od opozicionog kandidata – ističe Radun.

Kolika god bilo nepredvidivo da li će Vučić ili Nikolić biti predsednički kandidat SNS-a, još je veća nepoznanica ko bi bio taj "neko treći" kao predstavnik naprednjaka u izbornoj trci. Bez obzira na to, analitičari se slažu u proceni da je ta treća opcija najmanje realna.

foto: Twitter/ecOikoinfo

Blic/Happy TV

Foto: kremlin.ru

Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter