Izvor:
13.02.2017 u 22:06
0

Putinov najbliži saradnik upozorava: SRBI, ČUVAJTE SE, NATO VAS OPKOLJAVA!

Izjava koju je dao ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu listu "Izvestja", a u kojoj optužuje NATO "da raspoređivanjem trupa u Bugarskoj i Rumuniji prakitčno opkoljava Srbiju", podigla je veliku prašinu u regionu.

Da stvar bude dodatno zakomplikovana, Severnoatlantska alijansa je poslednjih meseci modernizovala naoružanje Hrvatske, što se opet smatra nekim vidom pritiska na Rusiju i pre svega na Srbiju.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković za Happy TV kaže da je "sada jasno svima da NATO nezavisno deluje od Vašingtona i njegove nove administracije".

– Mnogi ljudi u NATO-u pokušavaju da spreče stabilizaciju odnosa između Vašingtona i Moskve. To je sistemsko začinjavanje baš sada kada Tramp pokušava da izgladi odnose sa Putinom. Svima je do sada jasno da NATO funkcioniše odvojeno od SAD-a.- kaže Anđelković.

Kako to utiče na Balkan, a kako na Srbiju?

– Ovim potrupkom razmeštanja trupa samo se doliva ulje na vatru i mrda tlo koje je i ovako trusno. I u Srbiji se ovim postupkom unosi nemir – jasan je bio Anđelković.

Mnogi su mišljenja da će se tenzije na relaciji NATO-Rusija smiriti čim bude bio uspostavljen prvi direktan kontakt novog predsednika SAD Donalda Trampa i prvog čoveka ruske federacije Vladimira Putina, što bi trebalo da se dogodi sredinom godine.

Happy TV
Youtube printscreen putin.kremlin.ru, twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter