Izvor:
13.02.2017 u 23:30
0

Vučić posle sastanka sa Kurcom: SRBIJA NEĆE BITI PARKING ZA MIGRANTE!

Sve što možemo mi činimo za izbeglice, Srbija ih prima, pokazuje u tome humano lice, rekao je premijer Vučić nakon sastanka sa Sebastijanom Kurcom.

Ipak, Vučić je naveo da Srbija ne može da bude parking za migrante, niti može sama da plaća tu cenu.

Premijer je takođe naveo da je Srbija zahvalna Austriji na podršci i pomoći u migrantskoj krizi.

– Srbija je, za razliku od nekih drugih zemalja u regionu, koje su obećale da će primiti pet i deset hiljada izbeglica, a nisu primile nijednu i još su ih proterivale, suprotno tome primila svakoga, te da u ovom trenutku gotovo sve izbeglice borave u prihvatnim centrima – rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

– Ima i onih drugih, danas je takvih oko 500, koji ne žele da idu tamo, a problem je što neki to ne žele, jer tako lakše dolaze do krijumčara, koji onda mogu da ih preko Hrvatske odvedu u neku od zemalja EU – dodao je Vučić.

On navodi da je u tom smislu zadovoljan na razumevanju, ali i na pomoći Austrije, i materijalnoj i druge vrste, pre svega u policajcima koji su pomažu na graničnim prelazima.

"Zahvalni smo na podršci Austrije i na vozilima i jedva čekamo još bolju saradnju", poručio je Vučić.

Tanjug.rs
twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter