Izvor:
15.02.2017 u 02:23
0

SANKCIJE OSTAJU NA SNAZI: Tramp očekuje da Rusija vrati Krim Ukrajini!

Predsednik SAD Donald Tramp očekuje da Moskva "vrati" poluostrvo Krim Ukrajini, izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Obraćajući se povodom ostavka savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina, Spajser je istakao da je Rusija "zaplenila" Krim pod Obaminom administracijom i da je ambasador u UN Niki Halej, koga je Tramp imenovao, "snažno osudio rusku okupaciju."

– Predsednik Tramp je veoma jasno rekao da očekuje da će ruska vlada na smiriti nasilje u Ukrajini i vrati Krim – rekao je Spajser.

– Istovremeno, on potpuno očekuje i želi slaganje sa Rusijom – dodao je PR Bele kuće

– Krim je deo Ukrajine. Naše sankcije u vezi sa Krimom će ostati na snazi sve dok Rusija ne vrati kontrolu nad poluostrvom Ukrajini – rekao je Hejli na sednici Saveta bezbednosti UN 2. februara.

Ruski izaslanik Vitalij Čurkin je odgovorio, pozivajući se na američki ustav i ističući da su građani Krima velikom većinom glasali da se priključe Rusiji, nakon što je Amerika podržala državni udar u februaru 2014. godine zbacivši izabranu vladu u Kijevu.

Kurir.rs
Foto: Twitter/101greatgoals, Time Magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter