Izvor:
15.02.2017 u 14:47
0

PRIŠTINA PALI BALKAN: Usvojen nacrt za formiranje tzv. vojske Kosova!

U kosovskoj skuptini usvojen je nacrt rezolucije o transformaciji takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u oružane snage, a kako navodi RTK 2 inicijativu su podržali svi poslanički klubovi osim Srpske liste.

Poslanici Srpske liste bojkotuju rad skupštine i kosovske vlade.

Rezoluciju, koja sadrži dve tačke, predstavio je Daut Haradinaj, kao predsedavajući skupštinskog odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje KBS-a.

Haradinaj je rekao da ako ustav ne može da bude promenjen, moraju da budu pronađeni drugi načini za formiranje vojske, predlažući kao najjednostavniji promenu postojećeg zakona i da se njime omogući transformacija KBS-a u vojsku, prenosi RTS.

Ustavne promene moguće je sprovesti u kosovskoj skupštini, uz saglasnost dve trećine poslanika, zatim dve trećine srpskih poslanika i dve trećine poslanika manjinskih zajednica.

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je tokom rasprave da je Kosovo ispunilo sve uslove da dobije oružane snage, ali da međunarodni partneri Kosova zahtevaju da se formiranje vojske postigne kroz ustavne promene.

On je dodao da od Srpske liste nije dobijena saglasnost za promenu Ustava i transformaciju KBS-a.

Sputnjik
Foto: Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter