Izvor:
15.02.2017 u 15:25
0

Putinov čovek od poverenja : ŠALJEMO SRBIJI JOŠ AVIONA, TENKOVA I RAKETA!

Sergej Železnjak, zamenik sekretara generalnog saveta partije "Jedinstvena Rusija" u intervjuu za Informer, govorio je o odnosu Srbije i Rusije, kao i o doniranju oružja koje će Ruska Federacija dostaviti našoj zemlji.

– Strateško partnerstvo Rusije i Srbije je preduslov za formiranje velike Evrope, bezbedne za ljude, slobodne od blokovskog mišljenja, Evrope koja stvara mogućnost za razvoj saradnje… Ruska vojna tehnika očigledno potvrđuje svoj kvalitet i efikasnost u borbenim dejstvima. Jačanje srpske odbrambene moći je važan faktor u uspostavljanju vojnopolitičkog balansa u regionu. Uveren sam da će se Srbija uspešno izboriti sa modernizacijom i obukom vojske – ističe Železnjak.

Funkcioner Kremlja ističe da je Rusija zabrinuta zbog napetog stanja na Kosovu i Metohiji.

– Situacija u tom delu Srbije je i dalje najveći problem za bezbednost ne samo regiona već i cele Evrope. Pojava i grupisanje kosovskih bezbednosnih snaga na severnom delu teritorije gde žive Srbi, izaziva nemir. Sve se to dešava uprkos Rezoluciji UN 1244. Zabrinjava i povećan broj napada albanskih ekstremista na srpsko stanovništvo.

Železnjaku se takođe ne sviđa kako teku briselski pregovori, ističući da se Albanci bave nečasnim radnjama, a da su evropske instituacije neme na to.

– Kosovski Albanci postavljaju zahteve kojima blokiraju formiranje saveza srpskih opština, koji je predviđen Briselskim sporazumom. Čudi nas pasivan stav Evropske unije koja ima ulogu posrednika između Beograda i Prištine i odsustvo konkretnih rezultata ovog pitanja… Većina Srba misli da je Kosovo srpska Golgota i balkanski Jerusalim. Zato je neophodna sveobuhvatna studija sa međunarodnim iskustvom za izradu efikasnih mehanizama zaštite života i bezbednosti Srba koji vekovima žive na svojoj zemlji – kaže Železnjak.

Informer
Foto: Youtoube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter