Izvor:
15.02.2017 u 20:54
0

Hilarina ekipa opet napada: TRAMP NAPRAVIO HAOS U BELOJ KUĆI, PRŠTE OTKAZI!

Ostavka Majkla Flina, Trampovog Savetnika za nacionalnu bezbednost, vrh je ledenog brega jednog od najturbulentnijih razdoblja u istoriji američke politike. Pre tačno mjesec dana Donald Tramp je inaugurisan u novog američkog predsednika i u rekordnom roku je napravio haos, piše “Njujork Tajms“.

Flin, čovek od najvećeg predsednikovog povjerenja, posle 24 dana odlazi osramoćen jer je uhvaćen u laži. Za vreme Obamine administracije kontaktirao je ruskog diplomatu uveravajući ga da će Trump biti blaži prema njegovoj domovini i da bi u dogledno vrijeme sankcije mogle biti ublažene.

“Njujok tajms”, blizak liberalnim političkim krugovima i Demokratskoj stranci, navodi da je Flinova ostavka izazvala pravi haos u Veću za nacionalnu bezbednost što i te kako zabrinjava Vašington. – Ovo već postaje neverovatno, jer ako se ubrzo ne srede, moglo bi biti problema. Oni ne smeju zaboraviti da je naša zemlja u ratu – rekao je Toni Tomas, jedan od činovnika u Pentagonu.

Podsetimo, 45. američki predsednik zabranio je ulazak u SAD svim izbeglicama i građanima sedam većinom muslimanskih država i tako izazvao bes dela vlastite države i sveta. Privremena glavni državni advokat i ministarka pravosuđa Sali Jejts odbila je da brani njegovu odluku pa je dobila otkaz.

Sve je počelo s “Tviter svađom” s meksičkim predsednikom zbog izgradnje zida na granici, nakon čega je Enrike Penja Nieto odustao od dolaska u Vašington. Mnogo bolje nije prošao ni australski premijer Malkom Turnbul kome je Tramp spustio slušalicu s porukom: “ovo mi je najgori razgovor danas”. Tramp je naredio protivterorističku akciju u Jemenu koja je doživela debakl, jer nisu ubili komadanta al-Kaide i poginuli brojni civili, uključujući djevojčicu i jednog američkog specijalca.

Tramp se u slobodno vreme kačio i sa medijima, s holivudskim glumcima, senatorima, vlasnicima sportskih klubova…

Neverovatno je, piše “New York Times”, da je u tako kratkom roku nominovao Nila Goršuka koji bi trebalo da uđe u Vrhovni sud SAD-a, potpisao je niz uredbi oko zdravstvenog zakona, trgovinskih sporazuma, gradnje kontroverznog naftovoda “Kejstoun”…

Postavlja se pitanje, mogu li Tramp i njegovo društvo izdržati ovakav tempo, a usput ratovati s delom naroda, medijima i komičarima koji ih konstantno ismevaju?

Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter