Izvor:
21.02.2017 u 16:25
0

Kosovska Mitrovica: O PRITVORU IVANOVIĆU SUD ODLUČUJE SUTRA!

Sednica sudskog veća na kojoj će se odlučivati o ukidanju ili produženju pritvora lideru Građanske incijative SDP Oliveru Ivanoviću trebalo bi da bude održna sutra u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora.

Vlada Srbije pružila je Euleksu garancije da će Ivanović biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu se omogući odbrana sa slobode.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je u ime Vlade Srbije uputio šefici Euleksa Aleksandri Papadopulo pismo u kojem apeluje da Ivanoviću u ponovljenom sudskom podstupku bude omogućena odbrana sa slobode.

U dopisu se podseća da je Vlada Srbije 10. februara 2014. donela zaključak kojim se pružaju garancije da će Ivanović biti dostupan tokom trajanja krivičnog postupka, o čemu je Euleks tada zvanično obavešten.

Ivanović je bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora.

Bio je osuđen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. dok ga je sud oslobodio optužbi za krivična dela iz februara 2000. godine.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Ivanović se i dalje nalazi u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter