Izvor:
21.02.2017 u 18:16
0

PUTIN „TEŽAK“ KO BIL GEJTS! (VIDEO)

Pokažu li se najnovija istraživanja tačnim, prema tvrdnjama zapadnih medija, Vladimir Putin mogao bi da bude novi najbogatiji čovjek na svetu.

Trenutno je, prema popisu časopisa Forbs, prvi je Bil Gejts, koji je težak 75 milijardi dolara, ali ruski predsednik navodno bi mogao biti težak čak 200 milijardi dolara.

Naime, Forbs na svojoj listi najbogatijih nijednom nije imao Putina jer, kako kažu, kod njih nema mesta za svetske vođe, pogotovo one, koji su se obogatili isključivo na račun povlašćene pozicije koju imaju.

Tokom 14 godina Putinove vladavine, Rusija je zaradila mnogo novca, ali s obzirom da ga nije ulagala u škole, puteve i bolnice, svota očito 'leži' negdje – u švicarskim bankama, uložena u nekretnine ili fondove kojima barata ruski predsjednik… – izjavio je još 2015. godine Bil Brouder, suosnivač investicijskog fonda “Hermitejdž kapital menadžment” i jedan od najvećih Putinovih kritičara.

Politički analitičar Stanslav Belkovski tvrdi da se ruski predsednik obogatio na naftnom biznisu – navodno kontroliše 37 odsto kompanije “Surgutnjeftgaz”, 4,5 posto Gazproma, a šuška se i da je suvlasnik u kompaniji “Gunvor”, koja je samo 2012. zaradila 93 milijarde dolara. Sve firme ove tvrdnje oštro demantiraju.

Ono što se sigurno zna je da je Putin vlasnik 35 milijuna dolara vrijedne luksuzne jahte Olimpia – dobio ju je na dar od Romana Abramoviča, vlasnika nogometnog kluba Čelzi, nakon što je postao predsednik Rusije.

Osim toga, ima i palatu na obali Crnoga mora koja navodno stoji čak milijardu dolara, piše dejli Mejl.

Palača je sagrađena isključivo za njega, a plaćena je novcem iz tajnih fondova ruskih oligarha – kaže za BBC ruski poduzetnik Sergej Koljesnikov, koji je, zbog neslaganja s režimom, napustio Rusiju.

Putin, kako je stoji u dosjeu koji je o njemu sastavio njegov nekadašnji politički oponent Boris Nemcov, koji je prije nekoliko godina brutalno likvidiran u blizini Kremlja, navodno ima 58 aviona i helikoptera, kolekciju satova od 500.000 dolara te 20 vila i imanja na selu.

Njegov privatni zrakoplov vrijedi 137 milijuna dolara, a kupatilo u njemu optočeno je zlatom. Samo toalet je “težak” 62.000 dolara – naveo je Nemcov.

U državi u kojoj 20 milijuna građana jedva spaja kraj s krajem i živi u siromaštvu, luksuz kojim se razbacuje predsjednik graniči s ludilom – komentirao je.

Zapadni mediji tvrde da je Vladimir Putin prijavio u 2014. godini zaradu od svega 119.000 dolara, a u imovinskoj kartici naveo je da posjeduje samo dva stana i da je suvlasnik garaže.

POGLEDAJTE:

Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter