Izvor:
22.02.2017 u 22:38
0

Vučić i Dodik posle sastanka: IZETBEGOVIĆ RUŠI BOSNU!

Posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, sprski premiejer rekao je da je revizija tužbe BIH protiv Srbije da je očigledno da neki ljudi žive u prošlosti i pokušavaju da žive od te prošlosti.

-Njima je sužen pogled u budućnost. Srbija ni na koji način se nismo mešali u odluku predstvnika Srba da li će da učestvuju u radu organa BIH. Za nas je problem, a o tome niko ne govori, ovim su naši odnosi vraćeni 25 godina unazad i da je malo poverenja koje smo uspeli da izgradimo uništeno. Moramo da govorimo o onome što je vitalni itneres Srbije i Srpske, a to je očuvanje mira i stabilnosti. Naš je posao da sačuvamo mir, da odogvorimo na njiohvu tužbu, da pobedimo po tom pitanju, da tužba ne urodi plodom, da zaštitimo narod i državne interese i nađemo nove mehanizme za istinski dijalog sa bošnjačkim narodom jer neko od nas ovde do sad nije bio dovoljno iskren. Mi čemo uvek da poštujemo integritet BIH, ali nam je primarni cilj danas a to je da ne dozvolimo nikome da ponizi Srbiju. Važno je da Srbi ne preduzmu ništa što bi značilo urušavanju BIH. O licemerju međunarodne zajednice imao bih mnogo toga da kažem ali neću. Građani treba da budu mirni, sačuvaćemo mir i nećemo ugroziti nikoga u BIH i to treba da bude poruka za svakog u BIH. Srbija istinski i iskreno želi mir.

-Suština je kakvi su odnosi između Srba i Bošnjaka, a oni su mnogo gori od onog kakvi bi trebalo da budu. Plašim se da su ti odnosi veoma loši. Kakav nam signal šalju ovom revzijom? Sinoć sam gledao sarajevske medije, posredno i neposrendo sam čuo da su Srbi tvorci Aušvica. Nisam siguran da je to najbolje za budućnost bošnjačkog naroda. Mi ćemo da uložimo sve što možemo – rekao je Vučić.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Izetbegovi%C4%87%20i%20Dodik.jpg?m=1478779201

Milorad Dodik je rekao:

– Da ima prava, ova odluka o rezviji ne bi m ogal biti pokrentua. To je akt mržnje prema Srbima uopšte, na ovaj način se pokazuje da žele da postignu dva cilja: očekuju desetine milijarde odštete i da se ukine Republika Srpska, da smo učinili gwenocid, koji se nije ni desio. Nezadovoljni presudama, spremni su da svojataju BIH, Izetbegović je ovako zatvorio vrata BIH i ugasio svetlo. Ovo je krah pomiernja u BIH, ugašeno je poverenje. Obavešten sam da će protiv mene narednih dana podići optužnicu jer sam organizvao referendum. Kao da je to krivično delo.

Vučić je dodao da su u međunarodnoj zajednici veoma zabrinuti.

-Od njihovih laži i dvostrukih standarda me zaboli glava. Oni kao pozivaju obe strane da se smire, kao u slučaju pregovora sa Prištinom. Šta bre mi da se smirimo? Potpisali smo sporazum pre četiri godine a srpska zajednica tamo nije formirana. Srbi nisu baš kreteni da nas tako posmatraju. Da mi povučemo našu tužbu za genocid? Ne razumem šta mi treba da uradimo? To su prazne priče. To da su samo Srbi krivi mora jednom da prestane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter