Izvor:
22.02.2017 u 22:58
0

Nemački mediji procenjuju: JANKOVIĆ I JEREMIĆ NEMAJU ŠANSE, ŠEŠELJ IDE U DRUGI KRUG S VUČIĆEM!

Odustajanje Tomislava Nikolića od predsedničke kandidature izazvalo je nove kalkulacije u opozicionim krugovima. Ipak, male su šanse da opozicija ima jednog predsedničkog kandidata.Male su šanse da srpska opozicija na predsedničke izbore izađe sa jednim kandidatom, a čak i da to uspe, on najverovatnije neće moći da pobedi kandidata vladajuće stranke Aleksandra Vučića.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Vucic.jpg?m=1465041111

To je procena koja nije baš utešna za opozicione pristalice ali, kako za DW kaže Đorđe Vuković, politički direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), ništa se tu bitno nije promenilo nakon odustajanja Tomislava Nikolića.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/DR%20Vojislav%20Seselj.jpg?m=1478870954

– Aleksandar Vučić ostaje favorit na tim izborima. Tu je ključno pitanje ulaska u drugi krug. Čak i ako se desi situacija da se uđe u drugi krug, i ukoliko bude više kandidata opozicije, u drugi krug najverovatnije ulazi Vojislav Šešelj. U toj situaciji, taj proevropski deo opozicije ima problem da neko od njihovih kandidata možda i neće ući u drugi krug – procenjuje Vuković.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vuk-jeremic-un-01-tw.png?m=1465325718

Đorđe Vuković sa druge strane napominje kako istraživanja pokazuju da vladajuća koalicija ima preko 60 odsto podrške u partijskoj opredeljenosti.

– Ako to uzmete kao neko merilo, stvari su prilično jasne. A činjenica da, recimo, ni Jeremić ni Janković nisu kandidati stranaka, utoliko je gora po njih – napominje Vuković.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Sasa_Jankovic_2010-mc_rs.jpg?m=1471701289

Kako kaže, nema te zbirne motivacije koja bi građane naterala da iz apstinencije pređu u participaciju.

– Ta partijska motivacija uvek je ključna, jer su to ljudi koji su politički aktivni i koji će izaći na izbore. Mi u istraživanjima ne vidimo neku veliku zainteresovanost onih koji nisu partijski identifikovani da će izaći na izbore – priča on.

Foto:Twitter/BOKiNFO

Twitter/CIRSD

Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter