Izvor:
23.02.2017 u 03:35
0

RUSI STALI UZ DODIKA: Tužba BIH za genocid protiv Srbije nelegalna!

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov rekao da zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi protiv Srbije nema saglasnost institucija BiH.

On je ponovio da Ustav BiH nalaže da Predsedništvo BiH odlučuje o pitanjima spoljne politike, što podrazumeva i odnose s međunarodnim organizacijama. Prema njegovim rečima, u ovom slučaju dva člana Predsedništva BiH su protiv revizije presude, prenosi Fena.

– Iako se može reći da se tužba odnosi na period kada je Slobodan Milošević bio predsednik Srbije, revizija ove tužbe odnosi se na državu Srbiju zbog čega Srbi u Srbiji i Republici Srpskoj ovu tužbu shvataju kao tužbu na svoj račun – ocenio je Ivancov.

Mišljenja je da zbog toga može doći do određenih napetosti, a Ivancov takvu situaciju naziva opasnom što može dovesti do nekih konflikata, zbog čega smatra da međunarodna zajednica mora dati svoj stav o tome. To je ujedno i razlog zbog kojeg je zatražio vanrednu sednicu Saveta za implementaciju mira (PIC) koja je sazvana u četvrtak u 13 sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter