Izvor:
24.02.2017 u 19:02
0

Vučić se sastao sa ambasadorom Skotom: TUŽBA BIH ZA GENOCID NEODGOVORAN POTEZ!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je podnošenje zahteva MSP-u za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid neodgovoran potez, kojim je stvorena veoma loša atmosfera, pre svega u BiH.

Vučić je to rekao u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom istakavši da su time u prošlost vraćeni teško građeni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine i uzdrmana stabilnost celog regiona.

Srpski premijer je rekao da će Srbija uvek poštovati integritet Bosne i Hercegovine i zalagati se za očuvanje mira i stabilnosti, ali da nipošto neće dozvoliti da budu ugroženi državni i nacionalni interesi Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Skot su istakli važnost promovisanja mira, stabilnosti i boljih međusobnih odnosa na Zapadnom Balkanu, kao i zajedničkih mogućnosti za ubrzanje ekonomskog rasta, širenja trgovinske razmene i otvaranja novih radnih mesta.

Srpski premijer je ukazao da bi njegov predlog o uspostavljanju Carinske unije na Zapadnom Balkanu bio jedan od načina da se postigne ekonomski napredak celog regiona, a ambasador Skot je iskazao kontinuiranu američku podršku Srbiji u procesu približavanja Evropskoj uniji i naporima koje Vlada čini u ispunjavanju kriterijuma za članstvo.

Dvojica sagovornika su konstatovala i dobru saradnju Srbije i SAD u borbi protiv terorizma kroz delovanje anti-ISIS koalicije. Ambasador je preneo poziv državnog sekretara SAD Tilersona Vladi Srbije za ministarski sastanak posvećen toj temi, planiran za mart u Vašingtonu.

Premijer će predvoditi centralnu državnu ceremoniju povodom obeležavanja 100. godišnjice od podizanja Topličkog ustanka, koja će biti obeležena u nedelju, 26. februara, u okviru spomen – kompleksa Topličkim junacima u Prokuplju.

položen kamen temeljac za izgradnju treće fabrike te kompanije u Srbiji.

Vučić će prisustvovati danas i polaganju kamena temeljca u fabrici "Leoni" u Nišu, a osim premijera, prisustvovaće i direktor kompanije Klemens Saks, izvršni potpredsednik Ralf Maus, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

HappyTv
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter