Izvor:
26.02.2017 u 00:23
0

ZLOČINCU SMETA ŠTO GA NAZIVAJU ZLOČINCEM: Haradinaj podneo tužbu za klevetu protiv Srpske liste!

Advokat Arianit Koci objavio je danas da ga je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koga Srbija tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine, ovlastio da podnese tužbu protiv Srpske liste, za kako navodi, klevetu i uvredu.

Koci je na svom Fejsbuk profilu objavio da ga je Haradinaj ovlastio da u njegovo ime podnese tužbu, jer, kako je rekao, želi da "klevete i uvrede izađu iz političkog polja i pomere se tamo gde im je i mesto – na sud".

Ranije danas šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova u kosovskoj skupštini Palj Ljekaj napisao je na Fejsbuku da bi poslanike Srpske liste, koje naziva "grupom razbojnika obučenom u odela političara", trebalo izbaciti iz kosovske vlade.

Ljekaj, koji je ove stavove izneo u postu na Fejsbuku, razlog za proglašenja predstavnika Srpske liste "nepoželjnim" našao je u njihovom sinoćnjem saopštenju povodom vesti da bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić priželjkuje slobodu za Haradinaja.

Srpska lista saopštila je sinoć da bivši hrvatski predsednik, priželjkujući slobodu za Haradinaja, pokazuje pravo lice pokreta čiji je deo.

"Mesić se pridružio listi albanskih lobista, koji su za krvavi novac, stečen trgovinom narkoticima i ljudskim organima, spremni da učine sve, čak i da ratne zločince nazivaju svojim prijateljima. Mesićeva politička karijera je velika istorija beščašća i ne čudi što je upravo on požurio da popuni svoj penzioni fond prljavim albanskim novcem", navodi se u saopštenju.

Bivši hrvatski predsednik izjavio je juče da se nada da će Haradinaj uskoro biti na slobodi.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru u četvrtak, 2. marta, će saopštiti na javnoj sednici odluku povodom zahteva Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja zbog sumnje da je izvršio ratne zlocicne na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

srbijadanas.com
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter