Izvor:
26.02.2017 u 15:10
0

Danijel Server: CRNA GORA MORA UĆI ŠTO PRE U NATO!

Velika Britanija, uključivanjem u istragu o terorističkom napadu uoči izbora u Crnoj Gori, šalje jasnu poruku Vašingtonu kao svom savezniku da je Moskva "preterala" i da Crna Gora mora ući što pre u NATO, smatra profesor na američkom Univerzitetu "Džon Hopkins" i ekspert za Balkan Danijel Server.

"Informacije Velike Britanije o učešću Rusije u događajima uoči crnogorskih izbora otkrivaju da to što Rusija radi nije dobro. Međutim, čim Crna Gora uđe u NATO, Moskva će biti opreznija", rekao je Server za "Pobjedu".

On kaže da još nema informaciju kada bi se mogla završiti ratifikacija u američkom Kongresu, ali napominje da nema razloga da veruje da postoji opozicija ratifikaciji crnogorskog Protokola u Senatu, prenosi RTCG.

Govoreći o odnosima Crne Gore i Rusije, Server kaže da je veoma teško održati dobre odnose sa zemljom "koja je sponzorisala državni udar i napad na crnogorskog premijera".

"Za mene je logično da će zbog ove situacije Crnogorci zaključiti da je njihova najbolja odbrana u okviru NATO-a, uključujući i premijera, koji je bio meta ovog pokušaja državnog udara. Kad Crna Gora uđe u NATO, Moskva će biti opreznija", ocenjuje Server.

Prema njegovim rečima, nije zadatak Moskve da diktira da li će biti održan referendum o ulasku u NATO u Crnoj Gori.

"(Ruski predsednik) Vladimir Putin tvrdi da poštuje suverenost svake države. Trebalo bi onda da vodi politiku po standardima koje je sam postavio", ukazuje Server.

Izovr: Tanjug
Foto: Twitter/gazetaexpressEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter