VUČIĆ PRED KONSULTACIJE: "Dalek je put do vlade, bitan je cilj"

 

Premijer Aleksandar Vučić najavio je, uoči konsultacija o vladi kod šefa države, da će predsedniku Tomislavu Nikoliću izneti plan i program vlade i govoriti o tome gde vidi Srbiju u budućnosti.

Dalek je put do vlade, danas su tek konsultacije - ukazao je Vučić.

Njegova ideja je, kako je naveo, da predsedniku iznese plan i program:

O tome ću da razgovaram s predsednikom i o tome gde vidim Srbiju u budućnosti - rekao je Vučić novinarima u Šimanovcima.

Premijer je precizirao da će cilj nove vlade biti da popravi imidž Srbije i poslovni ambijent, kao i da već ove godine uđe u prvih 40 na "Duing biznis" listi. Podsećajući da je Srbija tek prošle godine sa 91. mesta na "Duing biznis" listi uspela da se "popne" na 59. mesto, Vučić je istakao da je sada cilj da već ove godine budemo u prvih 40 zemalja, odnosno da se popravimo u odnosu na to 59. mesto. Cilj je, dodao je, i da se poveća rast BDP, da se još bolje utegnu javne finansije.

- Danas je dobra stvar što mogu da kažem da se ne pamti kada nismo imali deficit... Mi danas nemamo deficit, u suficitu smo 0,3 milijarde, to je veoma važno za Srbiju - rekao je Vučić.

On je rekao da strahuje da to, na žalost, ne interesuje mnogo ljudi u Srbiji, već samo one koji gledaju u budućnost.

- Na tome sam im zahvalan, kao što sam zahvalan našim današnjim domaćinima, koji su fabriku uspeli da završe u roku - rekao je Vučić i rekao da će više detalja izneti nakon što bude razgovarao sa predsednikom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeće danas u 14 sati konsultacije povodom formiranja Vlade Srbije, razgovorom sa Aleksandrom Vučićem, nosiocem izborne liste - "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", koja je na aprilskim vanrednim parlamentarnim izborima osvojila većinu mandata u novom sazivu parlamenta.

 

Tanjug
Foto: Twitter/avucic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost