Izvor:
01.03.2017 u 20:07
0

Drecun za Happy: HARADINAJA ĆE VEROVATNO PUSTITI NA SLOBODU!

Sudbina ratnog zločinca Ramuša Haradinaja biće poznata sutra! Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru saopštiće na javnoj sednici odluku povodom zahteva Srbije za izručenje Haradinaja.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun oktriva za Happytv.rs da nije nimalo optimističan po pitanju sutrašnjeg zasedanja.

– Srbija je priložila dovoljno snažne dokaze, dokumentaciju i činjenice da sud donese odluku o izručenju Haradinaja. Ukoliko sud bude drugačije postupio, to znači da je pod političkim pritiskom – počeo je priču Drecun za Happy.

* Šta je realnije – da bude izručen Srbije, pušten na slobodu ili da se ceo proces ponovo odloži?

– Sudeći po dokazima koji postoje u optužnici, najrealnije bi bilo da bude izručen Srbiji. No, druga strana realnosti, koja nam govori da je uticaj političara koji su priznali Kosovo kao državu veoma snažan, kazuje nam i to da će je realnije da prevagnu oni i očekivati da bude pušten na slobodu.

* Ima li Srbija snage i uticaja da ipak pobedi uticaj stranih političara?

– Ne radi se o uticaju Srbije, već o jačini dokaza, čisto pravna stvar je u pitanju. Čovek je osumnjičen za brutalne zločine i nema tu uticaja već samo snage dokaza. Oni koji bi da ga puste na slobodu vrše uticaj, Srbija nema potrebe za tim.

* Postojale su i spekulacije da on može da bude izručen i Specijalnom sudu…

– Te spekulacije su apsolutno nerealne jer Specijalni sud nije podigao optužnice, pa Haradinaj ne može ni biti izručen. Ako ga puste odlazi kao slobodan čovek.

* Mislite li da će eventualno puštanje Haradinaja na slobodu ukaljati francusko pravosuđe?

– Takva presuda bi žestoko kompromitovala francusko pravosuđe, ako su spremni da prihvate taj rizik neka ga puste na slobodu. Odluka o puštanju bi bila klasična politička odluku koju su doneli samo i isključivo političari!

* Ako se dogodi ono najgore po Srbiju sutra u Kolmaru, postoji li nada da će Haradinaj ikada biti adekvatno kažnjen?

– Izbegao je Haški tribunal, izbegava optužnice Srbije i ne možemo da ga procesuiramo, jedina i poslednja šansa je da ga u budućnosti procesuira Specijalni sud za zločine OVK. Siguran sam da sudovi na Kosovu i Metohiji nemaju stepen potrebne snage i volje da najvećeg ratnog zločinca na KiM procesuiraju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter