Izvor:
01.03.2017 u 22:11
0

DODIK U MOSKVI: Hoću da se zahvalim Rusiji što je stala uz nas!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas putuje u Moskvu gde će, kako je potvrđeno u ruskoj Ambasadi u BiH, razgovarati sa šefom ruske diplomatije Seregejem Lavrovim.

Predsednik Republike Srpske predstaviće Moskvi razvoj političke situacije u BiH, pre svega u Republici Srpskoj. "Namera mi je da ih upoznam sa činjenicom da je Srpska stabilna, bez obzira na ogromne pritiske kojima je izložena u kontinuitetu, da pronalazimo načine da odgovorimo na ekonomske i socijalne izazove, a u političkom smislu zadržavamo stabilnost kroz rad institucija", kaže Dodik.

Upoznaću ih sa glavnim problemom u funkcionisanju zajedničke države BiH, koja je sada najbrutalnije napadnuta aktivnostima bošnjačko-muslimanske političke elite predvođene Bakirom Izetbegovićem koji u kontinuitetu provodi politiku negacije Republike Srpske, uvek tražeći nove zamke. Sad je to revizija tužbe za genocid protiv Srbije, a ranije je postojala inicijativa da se u Savetu bezbednosti donese rezolucija koja bi Srbe označila genocidnim. Još jednom ću zahvaliti Rusiji što do toga nije došlo. Biće ovo razgovor prijatelja“, kaže Dodik, za Sputnjik.

Predsednik Srpske podseća na podršku Rusije u sprečavanju pokušaja Bošnjaka da pokrenu reviziju tužbe protiv Srbije. On ističe da je upravo ruski ambasador u BiH Petar Ivancov sazvao tim povodom sastanak Saveta za implementaciju mira. "Zahvalni smo ruskoj strani što je imala osećaj za trenutak i što je inicirala ovakav sastanak", kaže Dodik Predsednik RS ističe da će sagovornike u Moskvi informisati da Republika Srpska nastavlja sa politikom neodobravanja sankcija prema Rusiji, bez obzira na to što se svaki put javljaju novi pritisci da se BiH tome pridruži.

– Čvrst stav Republike Srpske je da to ne učini – kaže Dodik i dodaje da će u Moskvi biti reči i o ekonomskim temama.

Inače, Dodik će, tokom boravka u Moskvi, pored razgovora sa ruskim zvaničnicima, 2. marta održati i predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose. Organizatori predavanja su Balkanski klub MGIMO, a događaj je podržalo i Predstavništvo Republike Srpske u Rusiji.

Kurir.rs
Foto: Wikimedia, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter