Izvor:
02.03.2017 u 23:21
0

Drecun za Happy: Zbog Albanaca i Makedonaca pod rizikom je ceo Balkan!

Sukobi između Albanaca i Makedonaca samo u ovom danu znatno su se zaoštrili, a predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun otkriva u razgovoru za Happy da je situacija rizična za ceo region!

– Cela situacija može biti početak raspada nekih postojećih država na Balkanu. Ako bi Makedonija krenula putem federalizacije to bi moglo da otvori nove sukobe, jer bi to bio onaj drugi korak, posle Kosova, koji Albanci priželjkuju da učine kako bi stvorili Veliku Albaniju. Situacija je veoma rizična i ceo region treba da uloži napore kako bi se sprečila destabilizacija Makedonije – poručuje Drecun.

Rusi su u toku današnjeg dana izrazili zabrinutost zbog sukoba, a premijer Albanije Edi Rama naveo je da bez Albanaca nema Makedonije.

– Treba se prisetiti reči bivšeg američkog sekretara Džona Kerija, od pre nekoliko godina, kada je istakao da se na liniji vatre u sukobu Rusije i SAD po pitanju Ukrajine nalazi i Makedonija, a izdvojio je i Srbiju, Crnu Goru, Moldaviju i Gruziju. I zaista poslednjih godina imamo snažan geopolitički sukob interesa velikih sila – Rusije sa jedne i SAD sa druge strane na području Makedonije – kaže Drecun.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter