Izvor:
03.03.2017 u 18:05
0

PAKLENI PLAN: Preko Haradinaja hoće da naprave haos u Srbiji!

Francuski sud je ponovo odložio odluku o izručenju Ramuša Haradinaja našoj zemlji zbog zločina počinjenih na KiM, a konačnu odluku doneće 6. aprila, na godišnjicu nacističkog bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kako je saopšteno, sud je zatražio dodatnu dokumentaciju, koju je Ministarstvo pravde na svoju inicijativu već poslalo u Francusku, gde se na preko 100 strana opisuju najstrašniji zločini koje su počinili nekadašnji komandant OVK i njegovi saborci. Kako “Alo!” saznaje od dobro obaveštenog izvora iz diplomatskih krugova, sada postoji veliki pritisak Pariza, ali i još jedne velike zemlje u EU da se Haradinaj izruči Srbiji, ali ne da bi se zadovoljila pravda, već da bi se izazvala destabilizacija u regionu.

– Računaju na to da će, ako se Haradinaj isporuči Beogradu, njegove pristalice napraviti haos na KiM, ali i da će se situacija zakuvati na jugu Srbije, jer je dobro poznato kakvom organizacijom rukovodi Haradinaj i da su njegovi ljudi spremni na sve. S druge strane, na taj način bi zavezali ruke srpskim političarima u budućim pregovorima, jer onda Beograd ne bi bio u stanju, kao do sada, da odbija zahteve, poput onog iz Haga da isporuči poslanike Srpske radikalne stranke – navodi izvor “Alo!”.

S druge strane, kako navodi Milovan Drecun, prava opasnost leži u tome da Haradinaj ostane na slobodi.

– Ovo najnovije odlaganje mi liči na pokušaj da se dobije na vremenu kako bi se donela odluka koja nije pravne prirode i koja bi bila politički obojena. Ne vidim opasnost u tome da se Haradinaj izruči Srbiji, prava opasnost leži u tome da on ostane na slobodi i nastavi s delovanjem na KiM. Sa zločincima nema pogađanja. Naravno da je njegova izuzetno jaka kriminalno-zločinačka organizacija sposobna da izvodi napade, ali zato je tu međunarodno prisustvo na KiM da tako nešto spreči – navodi Drecun za “Alo!”.

Ministar Aleksandar Vulin za “Alo!” kratko poručuje:

– Haradinaj i sada pokušava da Srbe na KiM koristi kao taoce. Međunarodna zajednica to mora da osudi, ali i da bude spremna da zaštiti Srbe. Srbija neće dozvoliti takvo nasilje.

Sam Haradinaj, koga je ispred sudnice dočekalo nekoliko desetina Albanaca sa zastavama OVK i Velike Albanije, kaže da je on “politički talac”.

– Ja sam politički talac. Sud je dao još mesec danas srpskim vlastima da dostave dodatne informacije. Vi koji ste doneli ovu sramotnu odluku treba da se stidite – rekao je Haradinaj.

Alo
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter