Izvor:
06.03.2017 u 18:15
0

Skandal: BUJANOVAC OBLEPLJEN PLAKATIMA DOBRODŠLICE ALBANSKOM PREDSEDNIKU!

Bujar Nišani dolazi da poseti Albance jer Ustav Albanije kaže da sva prava Albanaca treba da brani država Albanija, što se odnosi na položaj Albanaca u Preševskoj dolini. On hoće da opipa situaciju – da li se poštuju naši simboli, kao i iz čega uče naša deca, da li postoji sloboda kretanja i sva prava“, izjavio je Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, a prenosi Politika.

Ministar za rad Aleksandar Vulin ocenio je da je Musliju ovakvom izjavom „priziva sukobe tamo gde ih nema“, i naglasio da o Albancima na jugu Srbije i ostatku njene teritorije brigu vodi Republika Srbija.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vulin-01.jpg?m=1467916516

On navodi da se tom prilikom vodi računa o specifičnosti svake od nacionalnih zajednica, da svačija prava budu zaštićena i da ni na koji način ne budu povređena.

-U Preševu i Bujanovcu Albanci i Srbi žive u miru, imaju iste probleme kao i bilo ko drugi, ne razlikuju se ni po čemu, imaju zajedničke želje da njihova deca žive u miru, a ne da ih samozvane vođe svađaju i pokušavaju da naprave sukobe tamo gde sukoba nema – rekao je Vulin.

Treba, prema rečima ministra, voditi računa o onome ko je to rekao, jer „taj koji je to rekao je ne prijatelj i Albanaca i Srba, on je neprijatelj mirnog života na jugu Srbije“.

TEKST I FOTO: BUJANOVAČKE. RS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter