Zorana odbrusila Šešelju: DA SE ON PITA, ŽENE BI BILE KUVARICE U KUHINJI!


Član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović saopštila je danas da je lider radikala Vojislav Šešelj još jednom je pokazao kakav bi bio položaj žena u Srbiji ukoliko bi, kojim slučajem, pobedio na izborima i da bi "u Šešeljevoj Srbiji ženama bilo zabranjeno da se bave poslom koji nema veze s kuhinjom".

"U Šešeljevoj Srbiji žene bi bile tretirane isključivo kao ''glupače'' i bilo bi im zabranjeno da se bave politikom ili bilo kojim drugim poslom koji nema veze s kuhinjom. Šešeljeva politika vidi žene isključivo kao kuvarice s keceljom koje čitav dan provode spremajući hranu svojim muževima", navodi u saopštenju Mihajlović.Mihajlović napominje da nije slučajno što Šešelj upućuje salve uvreda ženama upravo pred Dan žena, 8. mart, dan kada su se hrabre žene izborile za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost. 

Ona je istakla da baš zbog svih onih "neustrašivih žena koje su se borile za svoja i naša prava, i mi, žene Srbije, danas treba da podignemo glas protiv svih koji ponižavaju i maltretiraju žene".

"Nećemo dopustiti ni Šešelju, ni bilo kome drugom, da žene u Srbiji vrati više od sto godina unazad kako bi morale ponovo da se bore za svoja osnovna prava", poručila je Mihajlović.


Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94, Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro