Izvor:
07.03.2017 u 04:51
0

VUČIĆ NAJAVIO: Ako izgubim izbore, neću biti ni premijer!

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsednika Republike Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, podneti ostavku i na funkciju predsednika vlade.

Vučić je, odgovarajući na pitanja gledalaca da li će podneti ostavku ukoliko izgubi na izborima, rekao da je to veoma važno demokratsko pravilo da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz.

"To sam uradio na izborima za gradonačelnika, kada je razlika bila 0,5 odsto. Nisam to uradio sutradan, niti nekoliko dana kasnije, niti sam zvao ambasadore stranih zemalja. To sam uradio isto veče, kada sam česitao pokojnom gradonačelniku (Nenadu) Bogdanoviću. To je bilo 2004", podsetio je Vučić.

On je istakao da je to džentlmensko ponašanje i da ne dolazi u obzir da se ni na koji način sprečava narodna volja.

"Volja naroda je najvažnija", rekao je Vučić i rekao da iste sekunde, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, neće biti ni predsednik vlade.

"Nije niko otkazao koncert, nego je bilo pitanje da li će da ide u Dom kulture, pa su ga pitali hoće li da prati unapred ili procentom od karata, a karte mu ne idu najbolje…Onda smo, kao, zabranili da se to održi u sali, a pustili na trgu. Što smo mi mudra i pametna vlast, pa radimo protiv sebe", kazao je on.

Taj slučaj je samo jedan u nizu iz kojeg se može videti "metodologija laži", kako je rekao.

Takve laži nastaju, kaže, jer lažnu elitu ne zanimaju stvarni problemi građana, već nameću ono što su izmislili.

Zato insistiraju i na slučaju Savamala, rekao je, i naveo da su bile izmišljotina priče o tome da je u noći rušenja neko vezivan, a 11 svedoka je, kaže, reklo da niko nije vezivan.

Vučić je dodao da su ga novinari 50 puta pitali za Savamalu, ali niko ne pita da li će u Srbiji biti pucnjave i ubijanja kao, kako je rekao, u Makedoniji.

"To običan narod pita, jer ih to zanima. Lažnu elitu to ne zanima, ne interesuju ih stvarni problemi. Važnije im je šta su zamislili, a zamislili su da Savamala bude važnija od ubijanja dece, važnije su im tri srušene protivpravne udžerice", rekao je Vučić.

On je ponovio da nije ništa učinio kada je reč o rušenju u Savamali, ali da bi lično seo u bager i u sred bela dana srušio te udžerice, da mu je to neko tražio.

"Način na koji je izvedeno rušenje je loš i za to ljudi treba da odgovaraju, ali to je sitnica na kojoj će nastaviti da insistiraju", rekao je i dodao da ih ne interesuju fabrike, a 55 ih je otvorio, a "nijednu zatvorio", rekao je Vučić.

Vučić je nabrojao i neke druge slučajeve, kako je rekao, neistina i izmišljotina po medijima i napade bez bilo kakvog pokrića, kako na njega, tako i na njegove saradnike i na ono sto je rađeno.

Pomenuo je "sprdnju" sa kojom se govori o postavljanju kontejnera u opštini Palilula i napade na predsednika te opštine Aleksandra Jovičića, iako to, valjda, znači da ima para u opštinskom budžetu i da Jovičić radi nešto dobro.

Podsetio je na "čuvene kontejnere u zemlji, kao hvaljen projekat bivše vlasti, iako ih danas nigde nema, a nema ni para, koje su završile u nečijim džepovima.

Izmišljaju i da se trudnice porađaju po hodnicima, rekao je, i dodao da stvarno treba da prestanu da vređaju lekare, medisicnke sestre, babice…

Podsetio je i na slučaj grafita "smrt Pajtiću", koje je, kako se ispostavilo ispisao neki član DS, na "laži oko Tamnave, za šta su čak neki dobili i nagrade za taj tekst, a opet se ispostavilo da to nije istina", na navodni napad na aktiviste DS na pijaci Ðeram…

"E, njihov problem u borbi sa mnom, kompletne lažne elite, je što ih se ne bojim ni malo, jer mi je savest čista", zaključio je.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/avucic,The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter