Izvor:
07.03.2017 u 15:33
0

Skandal u Bujanovcu: ZABRANILI SRPSKU ZASTAVU ZBOG ALBANSKOG PREDSEDNIKA!

Bujar Nišani, predsednik Albanije, danas će posetiti jug Srbije, ali teško da bi mogao i da pretpostavi da je otputovao van svoje zemlje, sudeći barem po dočeku koji mu pripremaju u Bujanovcu i Preševu, jer za razliku od bilo koje druge državne posete, na ulicama ovih opština ne možete videti nijednu srpsku zastavu zajedno sa albanskom.

Posebno se istakao Jonuz Musliu, koji je još pre nekoliko dana najavio da „predsednik dolazi jer ga ustav Albanije obavezuje da štiti Albance gde god se nalaze”, a kako „Alo!” saznaje, u pozdravnom govoru koji je pripremio pre svega će govoriti o „neophodnosti formiranja albanskih opština na jugu Srbije”.

– Ukazaću predsedniku na probleme i diskriminaciju s kojima se Albanci suočavaju na ovim prostorima – naveo je Musliu, koji je naložio da se učenicima srednje škole „Seza Suroi” pribavi više od 100 albanskih zastava.

Interesantno, dan nakon posete Nišanija, Jonuz Musliu, predsednik Nacionalnog saveta Albanca, otputovaće na KiM, gde će između ostalog odati počast i osnivaču i prvom komadantu terorističke OVK Ademu Jašariju.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vojska-srbije-zastava.jpg?m=1465201284

Prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, poseta albanskog predsednika u ovom trenutku pokazuje da Tirana ne odustaje od pravljenja velike Albanije.

– Mislim da u ovom trenutku takva poseta pokazuje da Tirana insistira na velikom državnom projektu i da ima za cilj stvaranje velike Albanije i izazivanje nestabilnosti u regionu. To što nema srpskih zastava na ulicama kao pri drugim državnim posetama samo se uklapa u taj projekat velike Albanije – naveo je Ađelković.

Prema protokolu, predsednik Albanije trebalo bi da stigne danas u podne u Bujanovac, gde će se sastati sa albanskim predstavnicima iz te opštine, nakon čega će se uputiti prema Preševu.

Alo

foto: Bujanovačke.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter