Izvor:
21.05.2016 u 00:09
0

PREMIJER: Teške reforme potrebne da bi Srbija bila privlačna investitorima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Švajcarske konfederacije, koju predvodi savezni kancelar Valter Turhner, o perspektivama daljeg privrednog razvoja i saradnje sa tom zemljom, rezultatima ekonomskih reformi i evropskom putu Srbije, kao i o predstojećoj Konferenciji o dualnom obrazovanju.

Vučić je istakao da Srbija želi bolju saradnju sa Švajcarskom, pogotovu na polju ekonomije.

– U Srbiji trenutno posluje 190 švajcarskih kompanija i nadamo se da će se uskoro taj broj povećati. Sprovodimo teške reforme kako bi poboljšali poslovnu klimu i postali privlačna investiciona destinacija – naglasio je Vučić.

Turhner je naglasio da je bilateralna saradnja na najvišem nivou i da je dolazak današnje delegacije kancelara 20 kantona znak da Švajcarska o Srbiji razmišlja kao o ozbiljnom partneru.

On je pozdravio spremnost i zalaganje Srbije da održi stabilnost regiona Zapadnog Balkana, kao i napore Srbije tokom migrantske krize.

Tokom sastanka razgovaralo se i o konferenciji o dualnom obrazovanju koja će biti održana 22. juna u Švajcarskoj, kao i o preuzimanju dobre prakse iz obrazovnog sistema Švajcarske, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Kancelar Turhner ukazao je na značaj učešća premijera Vučića na konferenciji u Vinterturu 22. juna.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter