Izvor:
07.03.2017 u 19:39
0

AMERIKA BLOKIRA FORMIRANJE VOJSKE KOSOVA: Ambasada SAD poručila Tačiju da za oružane snage mora da ima saglasnost Srba!

Najave da će Priština i bez srpskih poslanika u parlamentu doneti zakon po kojem će transformisati kosovske bezbednosne u oružane snage sve su glasnije, ta tema je jedna od retkih koja je ujedinila vlast i opoziciju, iako iz Ambasade SAD u Prištini insistiraju da to mora biti u skladu sa kosovskim ustavom, što podrazumeva saglasnost poslanika Srpske liste.
Iz američke ambasade u Prištini ukazuju, naime, da je politika SAD da se kosovske oružane snage formiraju u skladu sa ustavom i kroz politički sveobuhvatan proces., prenela je prištinska Koha ditore.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Taci.jpg?m=1474457684

Prištinski dnevnik Zeri danas piše da kosovski predsednik Hašim Tači veruje da će ga opozicija podržati u nameri da promeni zakon o bezbednosnim snagama Kosova, tako da, prema njegovom tumačenju, formiranje oružanih snaga ne zahteva pristanak srpskih poslanika na Kosovu.
Redžep Hoti iz vladajuće Demokratske partije Kosova takođe najavljuje da će izmene pomenutog zakona uskoro biti pred poslanicima u parlamentu s napomenom da naziv – Bezbednosne snage Kosova – neće biti promenjen, već da će te snage smo dobiti ovlašćenja oružanih snaga.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/rosu2.jpg?m=1486049071
Srpska lista, naime, već neko vreme ne učestvuje u radu kosovskog parlamenta.
Lider srpske liste Slavko Simić, pak, ističe da su poslanici te liste protiv formiranja oružanih snaga Kosova i da promena zakona zahteva i glasove srpskih poslanika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter